Prva fudbalska liga Republike Srpske, sedmo kolo

M. Zubović, S. Puhalo
Prva fudbalska liga Republike Srpske, sedmo kolo

BANjA LUKA - Sve utakmice sedmog kola Prve fudbalske lige Republike Srpske na rasporedu su u subotu, a najviše pažnje privlači susret između BSK-a i Sloge iz Doboja.

Banjolučani su ostali lideri na tabeli i pored dva vezana poraza u posljednja dva kola te najavljuju ofanzivnu igru od samog početka utakmice sa Dobojlijama.

- Poslije dvije utakmice u kojima nismo ostvarili trijumf, nameće nam se imperativ pobjede. Mislim da su i igrači svjesni toga te sam uvjeren da će bodovi ostati u Banjoj Luci. Respektujemo ekipu Sloga koja je pokazala da zna da igra, ali mi ćemo sve učiniti da prekinemo našu crnu seriju - istakao je trener "romantičara" Željko Vranješ.

Poslije odlične igre i sigurne pobjede prošlog vikenda nad teslićkim Proleterom, fudbaleri Sloge iz Doboja ovog vikenda gostuju u Banjoj Luci s ciljem da ostanu neporaženi.

- Ulogu favorita prepuštamo BSK-u iz dva razloga, igra pred svojom publikom i zbog toga što su Banjolučani u prethodne dvije utakmice poraženi i ne smiju sebi da dozvole novi neuspjeh. Uz to, protivnik je veoma kvalitetan i prijatno je iznenadio u dosadašnjem dijelu šampionata. Nastojaćemo da defanzivnom igrom na sredini terena otupimo oštrinu napada protivnika. Želja nam je osvajanje jednog boda, čime bismo učinili naše šanse realnijim da u nastavku prvenstva budemo plasirani među prvih pet ekipa - rekao je trener Sloge Zlatko Spasojević.

Zanimljiv susret odigraće Romanija i Ljubić. Biće to susret dvije posljednjeplasirane ekipe, koje još uvijek nisu osjetile slast pobjede. Šef stručnog štaba Paljana Dragan Radović nada se da će u sljedećem kolu upisati prva tri boda.

- Ako izuzmemo susret s Famosom koji nas je nadigrao na svim ostalim mečevima, nismo bili miljenici sreće. Protiv Ljubića nema šta da kalkulišemo. Idemo na pobjedu. Dosta poznajem Prnjavorčane i vjerovatno će nešto mijenjati u igri i sastavu, s obzirom na to da se nalaze u istoj situaciji kao i mi. Ipak, smatram da ovaj put nećemo prokockati prednost domaćeg terena i da ćemo konačno slaviti prvu pobjedu u eliti - naglasio je Radović. 

Ostali parovi

BIJELjINA subota 16 časova Radnik - Sloboda, TESLIĆ: Proleter - Drina HE, BANjA LUKA: BSK - Sloga (D), GACKO: Mladost - Drina (Z), ISTOČNA ILIDžA: Famos - Kozara, PALE: Romanija - Ljubić, FOČA: Sutjeska - Sloga (T) subota 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana