Prophaganda pobjednik Demofesta

Dejan Vujanić
Prophaganda pobjednik Demofesta

Proglašenjem pobjednika i koncertom benda "Asian Dub Foundation" u nedjelju je na banjolučkom Kastelu završen drugi "Nektar Demofest".

Zagrebačkom bendu "Prophaganda" pripala je prva nagrada ovogodišnjeg festivala mladih i neafirmisanih muzičkih sastava. Drugu nagradu osvojili su "Discopath" iz Splita, dok je treća nagrada otišla u ruke dva benda: "Zaa" iz Kruševca i banjolučkom "Tankeru".

Sudeći po reakcijama prisutnih na tvrđavi Kastel, i ovaj put kao i prošle godine žiri je pogodio ukus publike, koja je oduševljeno pozdravila pobjednike festivala.

Bend "Orion" miljenik je publike ovogodišnjeg "Nektar Demofesta", dok je prestižnu nagradu akreditovanih novinara odnijela zagrebačka "Prophaganda".

- Joj, ja sam se prepala da nema šanse da dobijemo neku nagradu nakon one od novinara, ali nemam riječi. Otkako sam u Banjoj Luci konstantno ponavljam riječ super, ali ovdje je zaista sve super. Družili smo se sa svim bendovima i ono što mi je najvažnije je da nama nije bilo do takmičenja, zaista smo svi tu da se zezamo - rekla je pjevačica " Prophagande ".

Prošlogodišnji pobjednici "KillingJazzHardCoreBaby" u revijalnom dijelu programa predstavili su pjesme sa svog prvog albuma "Track One".  

Nakon koncerta benda "Asian Dub Foundation", koji je oduševio mnogobrojnu publiku na Kastelu, banjolučki "Afrodizijak" je na afterpartiju opravdao epitet jednog od najboljih banjolučkih muzičkih projekata. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana