Prodidži ludilo na zatvaranju Egzita

Glas Srpske
Prodidži ludilo na zatvaranju Egzita

Nastup poznatog britanskog benda "Prodici" na glavnoj bini "Ezgita" obilježio je posljednje veče novosadskog festivala koji je zatvoren u ponedjeljak u ranim jutarnjim časovima na Petrovaradinskoj tvrđavi, javio je Tanjug.

Ništa manje zapažen nije prošao ni koncert njihovih sunarodnika, pop benda "Madness", dok su zvijezde "dens arene" bili britanski di-džej Pol Vulford, jedan od pionira elektronskog zvuka u Srbiji Marko Nastić, kao i bend "Džepenis popstars" iz Sjeverne Irske.

Na "fjužn stejdžu" okupljeni su uživali u muzici "Nežnog Dalibora", hip-hopera Marčela, švedske rok grupe "Mando Diao" koji su izveli stare, ali i pjesme sa izuzetno uspješnog studijskog albuma "Give me fire", snimljenog ove godine. Svirku na ovoj bini završio je "Ateist rep".

Tokom četiri dana više od 150.000 posjetilaca iz Srbije i inostranstva imalo je priliku da čuje njujoršku muzičku divu Peti Smit, pionire rane elektronske muzike "Kraftverk", mladu britansku pop zvijezdu Lili Alen, hip-hopera iz Londona Ruts Manuvu, najveći velški rok sastav "Manik Strit pričers"... 

I ove godine oko 6.000 posjetilaca, većinom iz inostranstva, bilo je smješteno u Egzit kampu, na prostoru nekadašnje vojne kasarne "Janko Cmelnik". Ovogodišnji "Egzit", deseti po redu, u toku četiri dana okupio više od 500 izvođača na čak 28 bina.  

Egzit u svijetu

Ovjenčan brojnim nagradama "Egzit", koji su mediji poput "Gardijana", "Obzervera", "Tajmsa" ocijenili kao događaj na muzičkoj mapi koji ne treba propustiti, tokom protekle decenije ugostio je svjetska imena kakva su Igi Pop, Robert Plant, Bili Ajdol, "Seks pistols", "Prodidži", "Snup dog", "Pet šop bojs", "Franc Ferdinand", Lorin Hil, "Moloko", "Garbidž", ali i najpoznatija domaća i imena sa ovih prostora, od "Partibrejkersa, "Ortodoks keltsa", "Darkvud daba", "Van Goga", Darka Rundeka, Vlatka Stefanovskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana