Priznanje za djevojčicu iz Banjaluke u Bjelorusiji (FOTO)

GS
Priznanje za djevojčicu iz Banjaluke u Bjelorusiji (FOTO)

Marija Nagraisalović iz Banjaluke, ovogodišnji učesnik 22 dječijeg vokalnog takmičenja u okviru Međunarodnog festivala umjetnosti “Slavajnski bazar u Vitebsku (Bjelorusija) dobitnik je specijalnog priznanja za visok umjetnički domet u izvođenju kompozicija s kojim je nastupila tokom dva festivalska dana. U skladu s propozicijama takmičenja, predstavila se svjetskim hitom i izvedbom pjesme na srpskom jeziku domaćeg autora.

“Za mene je ovo bio veličanstven doživljaj. Većina učesnika, pa i ja, imala je priliku da prvi put nastupi uz pratnju velikog revijskog orkestra. Probe smo imali u Minsku a onda smo se svi preselili u Vitebsk gdje se održava ovaj prestižni festival, izjavila je Marija oduševljena nagradom koja je dodijeljena danas na svečanoj ceremoniju proglašenja pobjednika u dječijoj konkurenciji.

 

Dragoljub Sladojević, šef delegacije koja boravi na Slavjanskom bazaru u ime Slavenskog kulturnog centra iz Banjaluke, naglasio je vrlo jaku konkurenciju zbog čega ova nagrada ima posebnu vrijednost.

“Nastupili su takmičari iz 14 zemalja. Sve su to vrhunski talenti koji su prošli festivalsku selekciju u svojim zemljama. Ovdje svi hvale Mariju kojoj je tek 10 godina a pokazuje vokalni kvalitet i scensku sigurnost koji daleko nadmašuju njen uzrast”.

 

Kao i svake godine festival je otvorio Aleksandar Lukašenko, predsjednik Bjelorusije. Festivalski dani traju i dalje nastupima na više festivalskih scena i u različitim takmičarskim kategorijama uključujući i koncerte poznatih svijetskih umjetnika.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana