Priznanje za banjolučkog bokserskog sudiju

Darko Pašagić
Priznanje za banjolučkog bokserskog sudiju

BANjA LUKA - Profesionalni bokserski sudija iz Banje Luke Zdravko Milojević biće u petak jedan od četvorice arbitara koji će suditi na velikoj reviji koja će se održati na "Vembli areni" u glavnom gradu Južne Afrike, Johanesburgu.

- Poziv je stigao iz sjedišta Internacionalne bokserske federacije (IBF) da zajedno sa Marlonom Rajtom (Kanada), Judžinom Grantom (SAD) i Isakom Cabalalom (Južna Afrika) dijelim pravdu na ovom spektaklu, čiji će supervizor biti Amerikanac Hijavata Najt. U glavnom meču večeri snage će odmjeriti Južnoafrikanac Zolani Tete i Ričard Garsija (Filipini). Biće to borba za izazivača svjetskog profesionalnog prvaka u muva kategoriji (do 50,799 kilograma) u verziji Internacionalne bokserske federacije (IBF) - rekao je Milojević.

Prema njegovim riječima, ovo je jedno od najvećih priznanja u njegovoj profesionalnoj karijeri, koja traje već 11 godina.

- Dobio sam povjerenje od Internacionalne bokserske federacije da u Africi predstavljam ne samo Banju Luku, Republiku Srpsku, BiH i Balkan, već cijelu Evropu. To dovoljno govori koliko povjerenje u mene imaju čelnici ove bokserske verzije, po kojima sam rangiran na visoko treće mjesto na Starom kontinentu - nastavio je Milojević.

Osim što je visoko rangiran u IBF verziji, Banjolučanin sa velikim uspjehom dijeli pravdu i na mečevima u ostale tri najjače svjetske profesionalne federacije.

- Posjedujem licence Svjetske bokserske asocijacije (WBA), Svjetske bokserske federacije (WBF) i Svjetske bokserske organizacije (WBO), što rijetko koji sudija ima. A dok sam došao do njih, bilo je potrebno mnogo odricanja, neprekidnog usavršavanja, ali se to na kraju sve počelo vraćati. Na to sam izuzetno ponosan - naglasio je Milojević, koji je prije ulaska na profesionalni ring bio dugogodišnji bokserski sudija i jedno vrijeme predsjednik Sudijske organizacije Bokserskog saveza Republike Srpske.

Odlasci na česta putovanja iziskuju velika finansijska sredstva.

- Koristim se ovom prilikom da zahvalim Administrativnoj službi grada Banja Luka, Vladi Republike Srpske i kompaniji "Ekvator", koji su do sada bili uvijek uz mene - dodao je na kraju Milojević. 

Nenad Borovčanin

Po povratku iz Johanesburga za Zdravka Milojevića nema predaha.

- Već 4. marta u hotelu "Grand" na Kopaoniku sudiću prestiž meč u kruzer kategoriji (do 90,719 kilograma) između Nenada Borovčanina (Srbija) i Igora Pilipenka (Ukrajina). U Beogradu, 4. aprila, biću glavni sudija na reviji u kojoj će braća Nikola i Stefan Stevanović braniti titule interkontinentalnih prvaka svijeta - istakao je Milojević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana