Privrženost porodici stvorila Obavezu

Nikola Lugić
Privrženost porodici stvorila Obavezu

Poznati britanski kantautor Sil izdao je 20. septembra sedmi studijski album pod nazivom "Commitment" (Obaveza), a na njemu se nalazi šest novih pjesama.

Video za prvi singl "Secret" (Tajna) i prije izdavanja albuma privukao je veliku pažnju kritičara i publike, a za ostatak albuma Sil kaže da je prevazišao sopstvena očekivanja.

- Kada se u životu sve stvari slože, kao što su se posložile meni u posljednjih nekoliko godina, postanete nevjerovatno fokusirani na ono što radite. Obožavam izazove, a jedan od njih je bio da na ovom albumu prevaziđem samog sebe - rekao je Sil u intervjuu za muzički magazin "BOSSIP".

Uz ime albuma kao što je "Obaveza" može se naslutiti da su Silov brak sa njemačkim supermodelom Hajdi Klum i njegov porodični život imali veliki uticaj na njegov posljednji projekat. Tako se u pjesmama "Secret", "The njeight of mdž mistakes", "Best of me " i "I`m any closer" preklapaju emocije uzrokovane okolnom ljubavlju, porodicom i njegovom privrženosti porodičnom životu.

- Svemu što radim u životu sam potpuno posvećen, a nikada nisam bio posvećeniji kada su u pitanju moja žena i djeca, porodica uopšte, moje blagostanje i naravno moja muzika. Svaka od ovih pjesama za mene ima posebno značenje. Kopao sam duboko po sebi i nadam se da će svaka pjesma biti na pravi način povezana sa publikom - istakao je Sil.

Puno ime britanskog "soul&RNB" pjevača je Sil Henri Olusegun Olumide Adeola Samjuel. Rođen je 19. februara 1963. godine u Londonu. Nigerijskog i brazilskog porijekla je i njegovo ime Olusegun znači "Bog je pobjednik". U karijeri je imao mnoge hitove, a više puta nagrađivan je MTV, Brit i Gremi muzičkim nagradama. Karijeru je počeo pjevajući u lokalnim pabovima i kafanama, a 1980. godine priključio se fank grupi "Push", te ubrzo otišao na turneju u Japan. U Aziji se ubrzo osamostalio i organizovao sopstvenu turneju u Indiji, a po povratku u Englesku spavao je na kauču kod prijatelja Džulijana Banstera. Često ga je zapitkivao da li dobro pjeva, na šta mu je Džulijan uvijek iskreno odgovarao da pjeva bolje od većine tada popularnih pjevača. Njegov proboj na svjetsku muzičku scenu desio se kada je upoznao producenta Adamskog. Adamski mu je dao riječi pjesmi "Killer" koja je devedesetih godina postala pravi hit. Ubrzo su počele dolaziti pozitivne kritike sa svih strana, a njegov singl "Crazy" sa prvog albuma, "Seal", kotirao je dobro na muzičkim top listama. "Ceazy" je 1991. godine postao svjetski poznat, te je zauzimao sedmo mjesto na prestižnoj Bilbordovoj top listi singlova i drugo mjesto u Britaniji. Već 1994. godine izdaje drugi album pod imenom "Seal II ". Od tada do danas izdaje nekoliko solo albuma, kompilacija, te sedam DVD izdanja njegovih spotova i koncerata.

Ovaj muzičar širom svijeta poznat je po svojim ožiljcima koji su mu ostali kao posljedica autoimune bolesti. Ipak mnogo je prepoznatljiviji po svojim jedinstvenim glasovnim mogućnostima kojima nas sve obavezuje da preslušamo njegov posljednji album.

Suzan Bojl

Osvrćući se na razna rijaliti takmičenja koja su u posljednje vrijeme veoma popularna u cijelom svijetu, Sil je kao jedinog pravog talenta izdvojio britansku domaćicu Suzan Bojl.

- Iskreno vjerujem da Suzan ne mari mnogo da postane poznata. Ona pjeva zato što je to dio nje - ona je pravi umjetnik. Njeno pjevanje je forma njenog izražavanja i mislim da bi se razboljela kada ne bi pjevala - izjavio je Sil prilikom gostovanja na jednoj američkoj televiziji.

Brak

Sil je 2003. godine upoznao sadašnju ženu, poznatog modela Hajdi Klum. Krajem decembra 2004. zaprosio je na jednom glečeru u igluu koji je sam napravio. Vjenčali su se na plaži u Meksiku gdje Sil ima kuću. Svake godine ovaj svjetski poznati par obnavlja vjenčane zavjete pred uskim krugom ljudi.

- Svake godine Hajdi i ja se ponovo vjenčavamo. Uvijek pripremimo sjajnu zabavu, ali ukrademo i vremena da se iskrademo i odemo na privatnu plažu sa našom djecom. Čitamo zavjete jedno drugom i gledamo zalazak sunca. To je veoma poseban čin za nas dvoje - rekao je Sil koji sa Hajdi ima dva sina i kćerku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana