Preminuo legendarni di džej i producent Tomcraft

GS
Preminuo legendarni di džej i producent Tomcraft

MINHEN - Legendarni di džej i producent Tomcraft, pravim imenom Tomas Brukner, preminuo je u 49. godini, potvrdila je njegova porodica.

Ovaj di džej je rođen u Minhenu, gdje je i započeo karijeru 1994. godine kombinujući progresiv trens i tehno.

Tomasova porodica je njegovom profilu na društvenoj mreži Instagram potvrdila da je juče preminuo, ali uzrok smrti nije otkriven.

-Teška srca moramo da vas obavijestimo da je juče, 15. jula 2024. godine, preminuo naš voljeni otac i suprug. Zauvijek ćemo te nositi u našim srcima i voljeti te dok se ponovo ne sretnemo - napisala je porodica.

U oproštajnoj poruci na „Fejsbuku“ njemački producent Vestbam je napisao da je prije samo dvije sedmice puštao muziku zajedno s Bruknerom.

-Razgovarao sam s njim prije tri dana i rekao je da se oporavlja od gripe, ali je izgledao dobro. Tom je imao fantastičnu novu muziku i jako se radovao - poručio je.

Tomcraft je karijeru započeo 1995. kada je osnovao izdavačku kuću “ Kosmo Records ” gdje iste godine objavljuje singl ploču “This is no House ” koja se smatra klasikom u istoriji elektronske muzike.

Godine 1998. PRO7 kanal koristi njegov singl “ Power plant ” kao trejler muziku za kultnu seriju „Dosije Iks“.

Sa singlom “ Silence ” 2000. godine bilježi veliki uspjeh i nalazi se među TOP20 najprodavanijih singlova u Njemačkoj. Već 2003. godine, Tomcraft dospjeva na sam vrh prodajne liste u Engleskoj.

Tokom svoje dvadesetogodišnje karijere, Tomcraft je prošao kroz različite muzičke pravce, od transa preko elektro hausa do progresiv hausa i tehna. Široj javnosti poznat je po hitu “Loneliness”, s kojim je 2002. godine, za samo nedjelju dana, dospio na mnoge svjetske top liste.

Uslijedili su hitovi "Prosac", "Overdose", "Tell Mummy" i brojni nastupi pred rekordnim brojem posjetilaca, što je bio slučaj na Love parade u Berlinu kada je zabavljao 1,3 miliona ljudi.

Nastupao je i na prestižnim festivalima kao što su: MAYDAY, Energy, Nature One, Reincarnation...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomcraft (@tomcraftofc)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana