Poznati muzičari snimili humanitarni album - Pomoć djeci u BiH

Glas
Poznati muzičari snimili humanitarni album - Pomoć djeci u BiH

Četvrti album nevladine britanske fondacije "War Child " ima temu "Povratak povjerenja u narednu generaciju", a koncept je da stara generacija slavnih rokera izabere neke svoje pjesme i da sami predlože izvođače iz nove generacije koji će ih izvesti.


Album pod nazivom "Heroes" već je u završnoj fazi i trebalo bi da se pojavi 22. novembra. Dio stare rok garde su Pol Mek Kartni, Bob Dilan i Brajan Vilson.

Mek Kartni je izabrao Dafi za izvođenje njegove pjesme "Live And Let Die" iz 1973. godine, Rufus Vejvrajt otpjevaće u "medli" verziji" dvije pjesme Brajana Vilsona sa njegovog albuma "Smile", dok će Bek obraditi "Leopard-Skin Pill-Box Xat ", pjesmu Boba Dilana. Na albumu će se pojaviti i "The Kooks " i "Hot Chip" sa još nepoznatim pjesmama. Sve je započelo 1993. godine, kada su se iz ratne BiH u Englesku vratili filmski autori Bil Lison i Dejvid Vilson, koji su osnovali nevladinu organizaciju "War Child". Za akcije koje su imali u planu animirali su brojne muzičare, kao što su Pol Mek Kartni, "Oasis", "Radiohead", Dejvid Bovi, "U2", Erik Klepton, Bob Geldof, Igi Pop, Avril Lavinj i mnogi drugi, a prvi veliki rezultat svjetlo dana je ugledao 1995. godine.

Probrana grupa britanskih izvođača snimila je album pod nazivom "The Hell Album". Učestvovali su "Oasis", "The Stone Roses", "Radiohead", "Portishead", "Massive Attack", "Suede", "The Charlatans", "Blur" i drugi poznati muzičari. Godine 2002. snimljen je album "1Love", a tri godine kasnije grupe "Coldplay", "Razorlight", "Radiohead", "Manic Street Preachers", "Kaiser Chiefs" i "Babyshambles" snimili su novi album "Help! A Day in the Life", nazvan prema naslovu dvije pjesme "Beatlesa". Osim spomenutih bendova, za album su prigodne numere darivali "Gorilaz", "Keane" i drugi izvođači, a prihod od prodaje ponovo je skupljen za djecu u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana