Posthumno objavljena nova pjesma Olivera Dragojevića (VIDEO)

Tanjug
Posthumno objavljena nova pjesma Olivera Dragojevića (VIDEO)

VELA LUKA - Na šestu godišnjicu smrti neponovljivog Olivera Dragojevića, u sklopu prenosa koncerta "Trag u beskraju", u njegovoj Veloj Luci, sinoć je premijerno pušten spot za novu pjesmu "Vrime je", saopštili su producenti.

Spot i pjesma raznježili su brojne okupljene poštovaoce Dragojevićevog opusa u Veloj Luci i gledaoce ispred TV ekrana.

Autor muzike je Tomislav Mrduljaš, tekst potpisuju Tomislav Mrduljaš i Marijan Ban, a aranžman Igor Ivanović.

"Oliver je bio poseban čovjek koji je svojom pjesmom dopirao duboko u dušu i bojio naše živote posebnim bojama. Oliver je more… Lijepo je bilo sa Oliverom dijeliti zajedničke note i sarađivati sa Marijanom Banom, biti svjedok kad ti svojim pjevanjem u pjesmu unosi ono jedinstveno i posebno, onako kako je jedino on to znao. 'Vrime je' je jedna emotivna pjesma, rezultat lepih trenutaka druženja sa muzikom i dragim ljudima. Nastala prije desetak godina i drago mi je što je sada imamo priliku podijeliti sa svima", o pjesmi i saradnji sa Oliverom je izjavio Tomislav Mrduljaš.

Emotivan prateći video spot za "Vrime je" potpisuje reditelj Toni Mijač koji je otkrio što ga je na ovaj vizuelni koncept inspirisalo:

"Inspiracija za koncept spota ‘Vrime je’ mi je došla nakon samo nekoliko preslušavanja pjesme te uranjanja u Oliverovu čarobnu interpretaciju, melanholičan tekst i melodiju koja stvara lijep ali i bolan dojam. Kod razmišljanja o vizualizaciji pjesme, dolazile su mi ideje o praćenju osobe koja se nakon rastanka i/ili gubitka jako bliske osobe saživljava sa novom realnošću te prolazi katarzu oslobađanja od zarobljenosti u prošlosti i nalaženje sreće u sadašnjosti sa lijepim uspomenama koje prate.Nakon ispisivanja scena, osjetio sam priliku za ubacivanje određenih motiva iz Oliverovih prethodnih spotova koji su doprinosili njegovoj vizuelnoj upečatljivosti te sam tu video priliku za dodatnu posvetu velikoj legendi u nadi da će gledaoci te motive i prepoznati." rekao je Mijač.

Nježna, emotivna i nostalgična pjesma "Vrime je", baš onakva na kakvu su navikli Oliverovi brojni obožavaoci,  stiže nakon velikog hita "Ne mogu ti reći" objavljenog u martu, a kojim je najavljen album "Dolaziš" sa dvanaest novih Oliverovih pjesama.  

Za album su dvije godine prikupljani i preslušavani materijali, uloženi su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću uz njegovo odobravanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana