Poezija i džez u fuziji sa horom i gudačima

Mirna Pijetlović
Poezija i džez u fuziji sa horom i gudačima

Banjaluka - Banjalučka umjetnička scena se budi, publika sve više vrednuje i podržava autorski rad, a sve to već mjesecima dokazuje ekipa koja ponosno stoji ispred imena "Džez poezi kabare".

Zbog čega publika sigurno neće štedjeti dlanove 16. juna u 20 časova na banjalučkoj tvrđavi Kastel, otkrio je za "Glas Srpske" pjesnik Nebojša Kuruzović, sa kojim smo razgovarali o predstojećem "Džez poezi spektaklu".

- Pored već poznate postave "Džez poezi kabarea", ovaj put na ljetnu pozornicu donosimo jedan istinski spektakl u koji su uključeni mješoviti hor i gudački orkestar. Riječ je o posebnom i specifičnom muzičkom poduhvatu, koji će publici pružiti priliku da uživa u zaista vrhunskom performansu - najavio je Kuruzović.

Dodao je da im je želja bila da osmisle jedan potpuno novi koncept koji do sada nije viđen na našim prostorima, a koji spaja autorsku poeziju i džez muziku. Sve je to upotpunjeno horom i gudačima, a publika će putovati na krilima muzike, zajedno sa više od 30 izvođača na sceni.

- Mogu da vam otkrijem da će hor na koncertu imati jednu veoma specifičnu ulogu pratećeg vokala, tako da će Banjaluka zaista imati priliku da vidi i čuje nešto potpuno novo. Pokušaćemo donijeti dašak svjetske umjetničke scene u naš grad - najavio je Kuruzović.

Kako je rekao muzičar Saša Berendika, ovaj koncert biće svojevrsna kruna njihovog višegodišnjeg rada, na kojem su angažovane isključivo domaće snage.

- Gradimo potpuno autorsku, i poetsku i muzičku savremenu priču o nama, pri tome ne zaboravljajući korijene i odgovor na pitanje: "Ko smo i kakvi smo? - kazao je Berendika.

Pored do sada već viđenih numera, ova ekipa priprema i neke nove sa gudačkim orkestrom i horom, a koje su specijalno za koncert na Kastelu aranžmanski uobličili Dušan Pokrajčić i Milan Savić.

Poslije Banjaluke, ova kreativna ekipa planira da izvodi ovaj program kako u drugim gradovima i regionu, tako i na svjetskoj sceni, te brojim festivalima.

Ulaznice

Cijena ulaznice za "Džez poezi spektakl" je šest maraka u pretprodaji, a na dan koncerta osam maraka. Tu je i posebna ponuda "prijateljski paket" od četiri ulaznice po cijeni od 20 maraka, a prodajna mjesta su "Pekam pab" i Klub studenata Banjaluka. Takođe, ova kreativna ekipa je odlučila da počasti učenike banjalučke Gimnazije, koji mogu da besplatne ulaznice preuzmu u svojoj školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana