Počinje GitarFest

D. Vu.
Počinje GitarFest

BANjA LUKA - Nastupom kubanskog muzičara, koji živi i radi u Austriji, Marka Tamaja u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra, večeras u 20 časova, počeće treći Međunarodni festival klasične gitare "GitarFest Banja Luka 2008".

Tamajo je pobjednik značajnih internacionalnih takmičenja. Snimio je nekoliko albuma za izdavačku kuću "Naxos". Predaje klasičnu gitaru na "Mozarteum University of Arts " u Salcburgu i "Landeskonsevatoriumu" u Klagenfurtu, oba u Austriji i počasni je građanin grada Aleksandrije u Italiji. Čuven je po svojim ekspresivnim izvedbama i tehničkoj perfekciji. Njegova knjiga "Principles of the classical guitar performance " biće objavljena u SAD 2008-2009. godine.

Ovogodišnji "GitarFest" obilježiće gostovanje i drugih renomiranih svjetskih izvođača, poput Đampaola Bandinija, Čezarea Kjakjareta, Vere Ogrizović i Havijera Kondea.

Do 16. novembra, kada se festival zatvara, u Univerzitetskom kampusu održaće se seminari koje će voditi eminentni predavači, prezentacije instrumenata i takmičenja u sviranju gitare u nekoliko uzrasnih kategorija.

Ulaz na sve koncerte u Banskom dvoru je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana