Piter Gejbrijel piše muziku za Kusturičin projekat

Blic
Piter Gejbrijel piše muziku za Kusturičin projekat

Beograd - Piter Gejbrijel komponovaće muziku za omnibus „Words with Gods” (Razgovori s Bogom), devet kratkih priča sa vjerskom tematikom koju su režirali renomirani svjetski autori, među njima i Emir Kusturica, prenosi “Blic”.

Budući da je radio muziku za „Posljednje Hristovo iskušenje” Martina Skrosezea, Gejbrijel je savršen izbor za film koji istražuje svjetske religije, kazali su producenti Aleksa Garsija i Giljermo Arijaga.

Nobelovac Mario Vargas Ljosa kreativni je savjetnik na projektu.

Osim Kusturice, među rediteljima su i Hideo Nakata iz Japana, Bahman Gobadi iz Irana, Arijaga iz Meksika, Mira Nair iz Indije, Vorvik Tornton iz Australije, Amos Gitai iz Izraela, Ektor Babenko iz Argentine i Aleks de la Iglesija iz Španije.

Riječ je o četiri omnibusa koji će se, u okvoru projekta „Heartbeat of the World” (Puls svijeta) baviti svakidašnjim temama: vjerom, politikom seksualnošću i zavisnošću od droge.

Producenti se nadaju da će svjetska premijera biti održana na nekom od najuglednijih filmskih festivala, a komercijalna distribucija planirana je za sljedeću godinu.

- Religija nas je podjelila kada je trebalo da nas ujedini – kazao je Arijaga, koji je 2005. u Kanu osvojio nagradu za najbolji scenario za film „Tri sahrane Melkijadesa Estrade” i bio je dugogodišnji saradnik Alehandra Gonsalesa Injaritua (Vavilon, 21 gram).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana