Ovacije za Jadranku Stojaković

Glas Srpske
Ovacije za Jadranku Stojaković

BEOGRAD - Jedna od najpopularnijih kantautorki bivše Jugoslavije Jadranka Stojaković u petak uveče ispraćena je višeminutnim ovacijama na povratničkom koncertu u Beogradu, u kojem nije nastupala više od dvije decenije, javio je B92.

Sama, uz nekoliko gitara, šargiju i ponegdje uz korišćenje matrica, Stojakovićeva je jednoipočasovni koncert završila dirljivim izvođenjem pjesme "Što te nema", praćena tihim i gotovo pobožnim pjevušenjem publike u ispunjenoj velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra. 

Stojakovićeva, koja od kraja osamdesetih godina prošlog vijeka živi i stvara u Japanu, ponovni susret s beogradskom publikom svih uzrasta počela je starom narodnom pjesmom "Kad ja pođoh na Bembašu". 

Poslije pjesama na srpskom, Stojakovićeva je počela da izvodi pjesme i na japanskom jeziku. Publika je strpljivo odslušala nekoliko japanskih pjesama, kao i često štimanje instrumenata, dogovore sa toncem ili u pauzama između pjesama kantautorkina podugačka, iako protkana finim humorom, objašnjenja kako je koja pjesma nastala i kako ih doživljavaju u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana