Ovacije i dugi aplauz za Norinu

Mirna Pijetlović
Ovacije i dugi aplauz za Norinu

Beograd - Bilo je prelepo na izvođenju "Don Paskvalea", iako je sama opera veoma zahtevna, kako glumački, tako i vokalno. Iako smo imali jako malo vremena da se pripremimo, predstava je bila veoma uspešna, što se videlo i na kraju po reakciji same publike.

Kazala je ovo za "Glas Srpske" operska diva Snežana Savičić-Sekulić, koja je u utorak uveče bila dio ekipe komične opere "Don Paskvale" Gaetana Donicetija, izvedene na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Uspješna operska diva iz Banjaluke, koja je svoje umijeće dokazala na brojnim scenama širom Evrope, u operi "Don Paskvale" igra Norinu koju je beogradska publika nagradila  ovacijama i dugim aplauzom.

Zajedno sa Snežanom Savičić-Sekulić na sceni je u ulozi Don Paskvalea nastupio Vuk Matić, dok je lik Ernesta dočarao gost iz Španije - tenor Pablo Kameselje.

Priču o bogatom i uobraženom starcu kojeg na prevaru ožene kako bi ga naučili pameti, reditelj Saša Gabrić je smjestio u današnje vrijeme, a uobraženog starca je pretvorio u uobraženog mladića. "Don Paskvale" je opera koja je prvi put izvedena 1843. godine u Parizu.

Savičić-Sekulić kaže da joj je uloga Norine veoma važna i da treći put igra lik iz Donicetijevih opera.

- Pablo je već pevao u Narodnom pozorištu jednu Donicetijevu ulogu. Reč je o veoma kvalitetnom tenoru, koji peva virtuozne tenorske role. On je nastupao u velikim teatrima sa velikim zvezdama i bilo mi je zadovoljstvo sarađivati sa njim - istakla je Savičić-Sekulić.

Horom i Orkestrom Opere Narodnog pozorišta dirigovala je Zorica Mitev-Vojnović, a u podjeli su bili i Nebojša Babić kao doktor Malatesta i Sveto Kastratović u ulozi Notara. Svi solisti su veoma uspješno obavili svoje umjetničke zadatke i pobrali snažne aplauze na otvorenoj sceni.

Snežanu Savičić-Sekulić ti aplauzi, kaže, podstiču da krene sa novim ulogama.

- Posle tri godine, ponovo ću u toku ovog meseca pevati Donicetijevu Lućiju, koja je jedna od najtežih sopranskih uloga. Ali ipak, veoma joj se radujem. U decembru me čeka uloga Adele u opereti "Slepi miš" Johana Štrausa - najavila je Snežana Savičić-Sekulić.

Duhoviti ton

Predstava "Don Paskvale", koja je premijerno izvedena 12. aprila 2008. godine, odiše modernim, razigranim i veoma duhovitim tonom. Scenografiju je osmislio Boris Maksimović, kostime je uradila Marina Medenica, a koreografiju Isidora Stanišić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana