Otvoren Banja Luka Rock Open Air

Alekasndra Rajković
Otvoren Banja Luka Rock Open Air

Prvi "Banja Luka Rock Open Air" otvoren je juče (petak) na tvrđavi Kastel, a za prvo veče bili su najavljeni "Atomsko sklonište", "IRINA & STORM", "Atomsko sklonište", "Balkan ekspres", "QUO" i "BC SWEET ".

Na Kastelu će večeras (subota) nastupiti "URIAH HEEP", "Alogia", "Kraljevski apartman", "Formula 4", "Divlje jagode" i "FOUR ROSES".

- Ovaj banjolučki festival puno znači za rok muziku. Najveća vrijednost, pored još nekoliko stvari koje je bivša Jugoslavija imala, je rok muzika. Jugoslovenski rok je bio moćan i snažan, među prva četiri u Evropi. Mnogo puta smo svirali u Banjoj Luci, pa nam je i ovaj nastup važan - rekao je Bruno Langer iz "Atomskog skloništa".

On se prisjetio početaka ove grupe i njenog naziva koji je vezan za pjesnika Boška Obradovića.

- Kada smo se pojavili, neki su nam rekli da imamo demode pjevanje, jer je rat u Vijetnamu davno prošao. Međutim, ratova će biti dok god je planete Zemlje i ljudi na njoj - kaže Langer.

Muzičarima iz "Atomskog skloništa" sviđa se mjesto održavanja rok festivala.

- Ambijent tvrđave Kastel je prekrasan i odličan je za sve vrste manifestacija. Ono što nedostaje uopšte muzici u regionu je višeslojnost, a ne da se čvrsto držimo samo jednog pravca - zaključio je Bruno Langer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana