OT bend: Vratiti rok scenu na pravo mjesto

Vanja Štrbac
OT bend: Vratiti rok scenu na pravo mjesto

"OT bend" je, na nedavno održanom Đurđevdanskom festivalu dječije pjesme Banja Luka, imao zapažen nastup, propraćen burnim reakcijama najmlađih obožavalaca.

Đorđe Gogov, Nikola Paunović i Vukašin Brajić osvojili su srca publike, koja ih je dočekala i ispratila burnim aplauzom, vrištanjem i skandiranjem njihovih imena.

Veliki broj obožavalaca ovog benda stajao je ispod same bine, gledajući i slušajući sa uzbuđenjem svoje favorite "Operacije trijumf".

Na putu prema bekstejdžu mnoštvo djevojčica strpljivo je čekalo da dobiju autograme svojih miljenika.

- Oduševljen sam Banjom Lukom i kako smo dočekani! Nastup je bio fenomenalan i mnogo mi je drago što nas klinci ovako lepo prihvataju. Ipak su oni naš stub i najvernija publika sa kojom ćemo podržati rok scenu na Balkanu - rekao je Đorđe Gogov u razgovoru za "Glas Srpske".

Dodao je da mu je posebno drago što mališani znaju njihove pjesme i da je to samo pokazatelj da su zainteresovani za ono što rade.

Četvrti član benda Nikola Sarić, prema riječima Gogova bio je, zbog obaveza, spriječen da nastupi u gradu na Vrbasu, ali je dodao da će biti prilika da i njega upozna ovdašnja publika.

Formiranje "OT benda" bilo je u planu još prije kraja samog takmičenja u "Operaciji trijumf". Muzičar i član žirija Tonči Huljić u četvorici muzičara prepoznao je rokere, koji zajedno mogu da naprave mnogo.

Na samom početku, jedini koji je podržao tu ideju bio je Nikola Sarić. Ipak, bend je osnovan, i iako do sada još uvijek nemaju snimljen album, postali su veoma popularni i omiljeni među brojnom publikom svih generacija.

- Drago mi je što smo ostali zajedno. Kao četvorka imamo dosta prostora da uspemo i podignemo pomalo zaboravljenu rok scenu - istakao je Gogov.

Ovaj dvadesetjednogodišnji muzičar kaže da je učešćem u "Operaciji trijumf" naučio mnogo o sebi.

- Za ovih par meseci sam postao nova osoba. Kroz razne nastupe sazreo sam i kao muzičar, ali i kao ličnost koja mora da bude sposobna i u svakom trenutku spremna da se bavi ovim poslom - rekao je Gogov.

Osim pjesme kojom su se predstavili na Beoviziji "OT bend" je uradio i obradu pjesme "Patience" sa povratničkog albuma grupe "Take That ". Pjesma se zove "Strpi se još malo", a za nju su uradili i spot.

- Ta pesma još nije isforsirana u potpunosti, tako da se nadam da će biti mnogo zastupljenija kada bude izašla na kompilaciji. U suštini smo prezadovoljni odjekom naših pesama - istakao je Gogov i dodao da se nada da će uskoro biti objavljen i njihov album prvenac.

Prije nekoliko dana "OT-ovci" su održali koncert u Dimitrovgradu, rodnom mjestu Đorđa Gogova.

- Posebno sam srećan što sam imao priliku sa ostalim članovima benda da nastupam pred "svojom" publikom u mom rodnom gradu - rekao je Gogov i iako nije mogao da kaže tačan datum, najavio je turneju benda na koju bi trebalo da krenu tokom ljeta.

Pjevušeći "Blagoslov za kraj" i "Strpi se još malo" obožavaoci sa nestrpljenjem čekaju nastupe i album svojih miljenika "OT benda".

Beovizija

Ova popularna četvorka iza sebe ima nastup na Beoviziji, gdje su se publici predstavili pjesmom "Blagoslov za kraj" i tako postali jedan od favorita. Iako pjesma nije otišla u Moskvu, postala je veoma slušana i tražena kod publike.

- Zadovoljni smo drugim mestom iako smo po mišljenju publike trebali da pobedimo. Ja se već spremam za sledeću Beoviziju i iskreno se nadam da, uz mnogo truda, rada i podršku naših vernih fanova možemo do sledeće Evrovizije - rekao je Gogov.

OT Bend - Strpi se još malo /video/

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana