Omaž Verdiju povodom dvije stotine godina od rođenja

Tanjug
Omaž Verdiju povodom dvije stotine godina od rođenja

Beograd - Koncertni omaž slavnom italijanskom operskom kompozitoru Đuzepeu Verdiju (1813-1901), povodom dvije stotine godina od njegovog rođenja, održan je u Narodnom pozorištu u Beogradu, prenosi Tanjug.

U čast operskom velikanu Verdiju, nastupili su Hor i Orkestar Opere Narodnog pozorišta pod dirigentskom upravom maestra Edija de Nadaia, korepetitora i scenskog i muzičkog direktora u Teatru La Fenice u Veneciji, državnoj operi u Hanoveru, Teatru Verdi u Trstu, Eksperimentalnom operskom teatru u Spoletu.

Naljepše arije iz opera “Otelo”, “Trubadur”, “Simon Bokanegra”, “Bal pod maskama” “Don Karlos” pjevalisu Marija Leticia Groseli (sopran), Rosana Rinaldi (mecosopran), Leonardo Gramenja (tenor), Đuzepe Altomare (bariton).

Koncertu, koji su organizovali Italijanski institut za kulturu i Narodno pozorište pod pokroviteljstvom ambasade Italije u Beogradu, prisustvovali su i predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom, predstavnici diplomatskog kora, ministarstava, javog i kulturnog života Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana