Održana prva sjednica žirija Izbora deset najboljih sportista RS

Slavko Basara
Održana prva sjednica žirija Izbora deset najboljih sportista RS

BANjA LUKA - Strukovni sportski savezi Republike Srpske dobili su rok do ponedjeljka da pošalju prijedloge kandidata za 55. Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji "Glasa Srpske".

Ovo je odlučio Stručni žiri na jučerašnjoj prvoj sjednici održanoj u prostorijama "Glasa Srpske" kojom je predsjedavao ugledni fudbalski radnik i privrednik iz Brčkog Slobodan Tešić.

- Na sjednici smo dogovorili da ne bude nikakvog preglasavanja, da budemo jedinstveni u odlukama. Mi smo kreatori kako će se o sportu Republike Srpske pričati. Radićemo savjesno, na osnovu rezultatskih referenci. Biće teško naći najbolje među najboljima, ali to je upravo draž rada žirija - istakao je predsjednik ovog tijela Slobodan Tešić.

On je istakao da manifestacija "Glasa Srpske" zaslužuje svaku pohvalu jer od zaborava čuva rezultate naših sportista, odnosno promoviše naše ambasadore sporta.

- Ponosan sam što sam predsjednik žirija za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske i što ću u sportskoj karijeri i životu imati i tu ulogu. Do sljedećeg sastanka dobro ćemo sagledati sve prijedloge strukovnih saveza - kazao je Tešić.

Član žirija Slobodan Petrović sa Pink televizije je istakao da je na ovom tijelu velika odgovornost:

- Sve oči biće uprte u žiri i njegov rad. Svjesni smo toga, a naša želja je da odradimo posao najbolje što znamo i zaista dođemo da najboljih među najboljima. Čeka nas težak i mukotrpan posao.

Od 35 strukovnih sportskih saveza u Republici Srpskoj nešto više od polovine njih je poslalo prijedloge. Ostali će imati priliku da propušteno nadoknade do 23. novembra.

- Kao što smo mi shvatili ozbiljnost našeg posla, tako i strukovni savezi moraju da shvate svoju odgovornost i da budu ozbiljni. Tradicionalna manifestacija "Glasa Srpske" je brend našeg sporta, moramo da je njegujemo i čuvamo. A to možemo samo ako budemo svi na tome radili - kazao je Tešić.

Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, 55. po redu u organizaciji "Glasa Srpske" biće održan u utorak, 22. decembra, u Banskom dvoru s početkom u 20.10 časova (direktan prenos na RTRS). Pokrovitelj Izbora je predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović. 

Još tri sjednice

Stručni žiri će održati još tri sjednice, a sljedeća je u srijedu, 25. novembra, takođe u prostorijama "Glasa Srpske" u Banjoj Luci. Treća je na programu 2. decembra, a posljednja na dan izbora, 22. decembra. Tada će biti poznati svi dobitnici priznanja za 2009. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana