Objavljena pjesma "Da li si tu" banjalučkog "Džez poezi kabarea" VIDEO

M. M.
Objavljena pjesma "Da li si tu" banjalučkog "Džez poezi kabarea" VIDEO

BANjALUKA - Banjalučki sastav "Džez poezi kabare" promovisao je sinoć spot za novu pjesmu "Da li si tu", koja će se naći na njihovom drugom studijskom albumu "Volio bih da ovo ostane među nama", koji će biti objavljen u drugoj polovini ove godine.

Pjesma je promovisana u Muzičkom paviljonu "Staklenac" u parku "Petar Kočić", u okviru prve konferencije banjalučke autorske muzike - BAM.

Nebojša Kuruzović, koji je pisao tekst, je i vokal u ovoj pjesmi, a muzika je djelo Stefana Tešanovića. Za aranžman je zaslužan "Kombajn kvartet" (Milan Savić, Dejan Trkulja, Dejan Đorđević i Stefan Tešanović), dok je vokal u pjesmi praćen muškim horom "Sveti Platon Banjalučki".

- Bili su mi interesantni komentari osoba kojima smo pjesmu poslali na testno slušanje. Jedni su se pitali da li je to ljubavna ili duhovna pjesma. Drugi su tvrdili da će to biti radijski hit i da razmislimo da mi nju ipak prodamo nekome većem izvođaču i maznemo pare. A ja sam iskreno bio srećan jer sam vidio da izaziva lijepe emocije i potiče na dalji dijalog i sa samim sobom i sa drugima - naveo je Nebojša Kuruzović o nastanku ove pjesme.

Za scenario i režiju zaslužna je Jelena Medić, dok su u spotu glumili  Andreja Ćućum i  Danilo Milenković.

Snimatelji ovog spota, rađenog u produkciji Radio-televizije Republike Srpske su Vladimir Milaković i Dejan Račić, a montažer Dragana Mitrić.

Iste večeri, osim što je promovisana pjesma "Da li si tu", promovisan je i prvi album banjalučkog džez sastava "Kombajn kvartet", na kojem se nalazi devet pjesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana