Objavljen singl "Životna dela Milana B. Popovića"

B.P.
Objavljen singl "Životna dela Milana B. Popovića"

BEOGRAD - Umjetnički tandem, koji čine pjesnik  Milan B. Popović i kantautor Branislav Lazić, objavili su singl "Životna dela Milana B.Popovića", praćen video spotom.

Lazić je napisao pjesmu tako što je za strofe i refren, koristio sedam  naslova objavljenih knjiga pjesama Milana B. Popovića, kao i naslove tri muzičke kompilacije, na kojima su muzički sastavi iz svih država bivše Jugoslavije snimili 50 Milanovih pjesama. Kao gost na gitari gostovao je Dejan Rakonjac Raka, dok je video-spot rađen u produkciji "Danga".

Lazić je kompozicijom, želeo da ukaže svoje zahvalnost za Popovićevu trodecenijsku recenzentsku novinarsku podršku mladoj srpskoj rok muzičkoj sceni, bodreći je i u kontinuitetu pišući u medijima o njoj, i ne samo o njoj, nego i o književnoj periodici, a posebno o srpskoj pjesničkoj ponudi. Treba pomenuti da je Popović ovih dana u saradnji sa pjevačom Bjesomarom iz grupe "Bjesovi",  objavio singl "Čak ni drug", snimljen po stihovima istoimene poeme, koja se nalazi u njegovoj knjizi pjesama "Ja, prvo lice množine". Takođe, njegovi poetski radovi zastupljeni su u antologiji, koju je priredio Bogomir Mijatović: "Pesnici u popularnoj muzici-od Njegoša do savremenih pesnika" sa ukupno 52 poetska rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana