Novi singl benda “Vizelj”: Nježne emocije pjesme “Ljubičast i plav”

B. P.
Novi singl benda “Vizelj”: Nježne emocije pjesme “Ljubičast i plav”

BEOGRAD - Bend “Vizelj”, među regionalnom publikom poznat po iznenađujućim mješavinama uticaja i žanrova, novim video-singlom “Ljubičast i plav” predstavio se u nježnijem izdanju.

Nostalgična balada, objavljena za “Glič rekords”, ima prizvuke bosa nove i R&B zvuka, uz prepoznatljiv sirovi filter ove beogradske četvorke. I pjesma i spot su snimani potpuno uživo, kako kažu članovi grupe, u svitanje na krovu zgrade u beogradskom predgrađu. 

- Pala nam je na pamet luda ideja da novu pesmu i spot snimamo uživo, u svitanje, na krovu sa prelepim pogledom, kako bismo tačno zabeležili emociju koju pesma nosi. Čitav studio, oko pola tone opreme, izneli smo na šesti sprat jedne zgrade bez lifta na Voždovcu i onda po jednom od najvrelijih dana u godini satima postavljali sve na svoje mjesto, kažu iz benda “Vizelj”. Video je snimao i kolorisao Filip Tasić, a pomoć pri snimanju muzike pružio je Predrag Kedić. 

- Imali smo svega dvadesetak minuta odgovarajućeg svetla, tik pred svitanje, da pokušamo da ubodemo najbolju izvedbu, a stvari je dodatno komplikovalo i snimanje videa. Takođe smo znali da svakog momenta može da se pojavi policija, napiše kaznu za remećenje kućnog reda i pošalje nas kući. Malo je reći da je bilo olakšanje kada smo uboli odgovarajući snimak - dodaju članovi grupe. Pjesmom “Ljubičast i plav” bend je napravio zaokret u pristupu, a najavljuju da će se i na sljedećim izdanjima prikazati u sirovijem svjetlu. Sastav čine Aleksa Nedić (bas gitara, vokal), Veljko Milinković (vokal, gitara), Jelisaveta Todorov (bubanj) i Pavle Petrović (klavijature, sempler). 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana