Novi Koljin bum “Grobovlasnici” dolaze! AUDIO

Glas Srpske
Novi Koljin bum “Grobovlasnici” dolaze! AUDIO

Banjaluka - Radio televizija Republike Srpske danas je posjetiocima sajta rtrs.tv poklonila singl "Mladoženja" sa novog albuma Nikole Kolje Pejakovića.

Muzička produkcija Radio Televizije RS u saradnji sa sabornikom Eparhije Zahumsko-hercegovačke "Vidoslovom" uskoro će promovisati novi CD Nikole Kolje Pejakovića, za koji tvrde da je apsolutni bum na muzičkoj sceni.

Muški odsviran "blues i soul" album, bez cinizma i pretvaranja, koji će uskoro vidjeti svjetlo dana, nosi naziv "Grobovlasnici".

Muziku i tekst (osim za 11. numeru "Grobovlasnici") pisao je Kolja, a produkciju i aranžman Vojislav Aralica.

Album će uskoro biti u prodaji na Koljinom zvaničnom sajtu.

- “Grobovlasnici” su moj najzreliji album. Svašta se u životu desilo od prošle ploče i dosta toga je ustisnuto u ovu muziku i stihove. Da li će ljudi, koji su slušali moje ranije albume, naći ono što žele, ne znam, ali nadam se da će prepoznati tu moju poruku da čovjek mora da reaguje na život, mora da se mijenja, uči i preobražava - rekao je za “Glas Srpske” Kolja Pejaković.

Kaže da njegova muzika nikada neće biti ista, jer ni on nije nije isti kao što je bio prije pet, deset, petnaest godina...

- S druge strane, smrt je jedina stvar koja nas sigurno čeka, tu nema promjena niti će ih biti - jedino što ćeš ponijeti sa sobom i čega ćeš biti vlasnik 1 kroz 1, je grob. Ali, i te hladne ilovače treba biti dostojan; završiti ovaj život sa istinom na usnama. Uvijek imajte to u mislima, smrt je jedina pravda na ovome svijetu, sve ostalo je laž. Zemlja je dolina plača, prevare i užasa - kazao je Pejaković.

Rođeni Banjalučanin, Kolja Pejaković, svoj višestruki talenat ostvario je u Beogradu, gdje je glumio u brojnim predstavama, serijama, filmovima. Pisac je scenarija za: Lepa sela lepo gore, Rat uživo, Ledina, Ustanička ulica, Vratiće se rode...

Radio je muziku za film "Normalni ljudi", a 1998. pravi svoj prvi album "Mama, nemoj plakati".

Od 2009. je stalno zaposlen u Narodnom pozorištu Republike Srpske gdje je režirao predstave "Narodni poslanik",  "Povratak", "Na dnu kace" i "Krivica".

Pisac je hita "Haljinica boje lila" koji je Severinu prodao za gitaru.

 

Nikola Kolja Pejaković - Mladoženja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana