Novi album zloglasnog benda “Libertines” nakon osam godina VIDEO

B.P.
Novi album zloglasnog benda “Libertines” nakon osam godina VIDEO

LONDON - Kultni britanski bend “Libertines” vratio se novim singlom “Run Run Run, kao i objavom detalja o svom dugo očekivanom četvrtom albumu “All Quiet On The Eastern Esplanade”.

Ploča izlazi 8. marta sledeće godine a gitarista Karl Barat kaže da je prvi sing singla “Run Run Run” priča o bježanju iz koleotečine.

-Radi se o tome kad ste zarobljeni i pokušavate pobjeći od tmurnog života, pomalo poput čovjeka u “Pošti” Čarlsa Bukovskog. Najgora stvar za ovaj bend bila bi zaglaviti u kolotečini neprestano pokušavajući ponovno proživjeti našu prošlost-rekao je Barat.

Osim što dijeli ime sa antiratnim romanom Eriha Marije Remarka, naslov albuma je u čast bendovog hotela, studija, restorana i bara, koji je takođe prikazan na omotu sa dramatičnom postavom likova iz svijeta izblijedjelog primorskog glamura. Novo izdanje sastoji se od 11 novih pjesama sa autorskim zaslugama koje dijele sva četiri člana benda. Producirao ga je Dimitri Tikovoi (“Horrors”, Beki Hil), a snimljen je u za samo četiri sedmice tokom januara i februara 2023., prije nego što je dovršen u Normandiji.

Dodatnu produkciju i miksanje potpisuje Dan Grič (Lijam Galager, Pol Mekartni).

Uprkos pokušajima rada na pisanju albuma koji su trajali već nekoliko godina, indi veterani rekli su da su na sešn u Port Antoniju na Jamajci Barat i Doerti ponovno probudili hemiju prije nego što su se vratili u Margate kako bi se ponovno okupili sa basistom Džonm Hasalom i bubnjarom Garijem Pauelom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana