Novi album prodat u više od milion primjeraka

Sanja Jokić
Novi album prodat u više od milion primjeraka

Aktuelni album džez pjevača iz Kanade Majkla Babla "Christmas", sedmicama se nalazi na vrhu top-lista najprodavanijih albuma u SAD i Velikoj Britaniji, ali i u drugim zemljama.

Ovo više nego uspješno muzičko izdanje je do sada prodato u 1,03 miliona primjeraka, što ga čini sedmim albumom ove godine koji je prešao milion prodatih kopija.

Na albumu se nalaze Majklove obrade božićnih klasika, u čijem izvođenju su mu pomogle zemljakinja Šanaja Tvejn (White Christmas), kao i slavna meksička pjevačica i glumica Talija (Feliz Navidad), a na popisu pjesama svoje mjesto našla je i autorska pjesma "Cold December Noght ".

Da je Majklu 2011. godina i više nego uspješna, pokazuje i to da je na "Forbsovoj" listi najplaćenijih muzičara u ovoj godini zauzeo peto mjesto sa zarađenih 70 miliona dolara.

Osim toga, u martu ove godine Babl se oženio argentinskim modelom i glumicom Luisijanom Lopilato.

Na formiranje Bablovog muzičkog identiteta najviše je uticao njegov djed uz čiju je džez kolekciju odrastao.

 - U svojim intervjuima često ističem da je upravo on imao veliki uticaj na moj muzički ukus, jer me je odmalena učio da pjevam džez i big bend standarde. Upravo na njegov nagovor prijavio sam se na talent šou u Vankuveru na kojem sam osvojio prvo mjesto - ističe atraktivni Kanađanin čiji broj obožavalaca rapidno raste.

Sa ovog takmičenja, kako kaže, bio je kasnije diskvalifikovan zbog nedovoljnog broja godina.

- To me nije obeshrabrilo da se prijavim i na kanadski izbor za mlade talente na kojem sam ponovo pobijedio i to sa svega 17 godina - naglasio je harizmatični pjevač.

Sljedećih nekoliko godina Bablova muzička karijera nije bila naročito uspješna. Nastupao je kao Elvis Prisli u putujućem šouu "Red Rock Diner" i pjevao kao zvijezda revije mjuzikla pod imenom "Forever Swing".

Snimio je nekoliko albuma za nezavisne kompanije, a već 2000. godine dobija dvije nominacije za nagradu "Genie Awards" i to za pjesme koje je napravio za film "Here's To Life" u kojem je glumio Erika Mekormaka.

Brak

Argentinska ljepotica Luisijana Lopilato upoznala je popularnog Babla 2008. godine na njegovom koncertu, a samo godinu poslije toga su se vjerili. Atraktivni par se vjenčao u gradskoj skupštini u Buenos Ajresu. Par se na brzinu poljubio prije izlaska iz skupštine jer su njihovi fanovi uspjeli da saznaju za tajnu ceremoniju i okupe se ispred.

Pjevač je otkrio američkim tabloidima da još nisu spremni za novog člana porodice i da želi još malo da izlazi i zabavlja se, ali bi do drugog Božića volio da ima prinovu u porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana