Novi album do kraja godine

Aleksandra Srdić
Novi album do kraja godine

Poslije ovogodišnjeg velikog hita "Wild", čiji provokativni spot ima oko 14 miliona pregleda na "Jutjubu", britanska pjevačica Džesi Džej je prije nekoliko dana svoje obožavaoce obradovala novom pjesmom "It's my party", koja je već pobrala pozitivne kritike i slušalaca ali i muzičkih znalaca.

Ova umjetnica uveliko radi na novom, drugom po redu, albumu koji bi trebalo da izađe do kraja godine. Spot za novi singl još nije završen, a u njemu će se pojaviti pjevačicini prijatelji.

- U spotu se radi o meni kako se zabavljam na tri različita mjesta koja na neki način spajam u jednu veliku zabavu. U spotu se na kratko pojavljuju neki ljudi, neki od mojih najboljih prijatelja. To je zabavan video gdje se ponašam blesavo - kazala je Džesi Džej u intervjuu za jednu britansku radio stanicu.

Pravo ime dvadesetpetogodišnje pjevačice je Džesika Elen Korniš. Karijeru je započela još 2005. godine, pisala je za druge izvođače, među kojima su Majli Sajrus i Kris Braun. Sarađivala je i sa Britni Spirs i Bijonse.

Pravi uspjeh postigla je prije više od dvije godine pjesmom "Do it like a dude", zauzevši drugo mjesto na zvaničnoj britanskoj muzičkoj top listi. Poslije ovog singla, objavljuje još uspješniji "Price Tag" koji je uspio da dostigne prvo mjesto na top - listama u čak 19 zemalja među kojima su, osim Velike Britanije, i Francuska, Irska i Novi Zeland.

Debi album "Who you are" objavila je 2011. godine. Do sada je album prodat u više od tri miliona primjeraka, a prodato je i oko 11 miliona singlova.

Skoro sve pjesme postale su hitovi, poput "Nobody's Perfect", "Who's Laughing now", "Laser light", "Who you are", kao i "Domino". Dobitnica je "BRIT" nagrade, a dvije godine je bila sudija u muzičkom šou "The voice".  Šou je napustila u maju ove godine, kako je pojasnila, zbog brojnih obaveza oko turneje i snimanja novog albuma.

Džesi je preko društvene mreže "Tviter" fanovima obećala da će pomno pratiti treću sezonu i pružati podršku takmičarima na svaki mogući način.

Djetinjstvo je provela u rodnom Londonu, gdje je studirala u školi za izvođačke umjetnosti i tehnologiju, u koju su išli i Ejmi Vajnhaus, Adel i Leona Luis. Prije dvije godine uspješno je odradila turneju "Stand up", a 2012. pjevala je širom svjeta na turneji "Heartbeat". Ove godine započela je turneju pod nazivom "Nice to meet you".

Specifična je i po tome što nije razmažena i što privatno ne nosi ni gram šminke.

Humanitarac

Džesi Džej poznata je kao veliki humanitarac. Ove godine bila je uključena u akciju "Red Nose Day", koja je organizovana s ciljem prikupljanja pomoći za siromašne. U TV prenosu u kome su poznati telefonskim putem prikupljali sredstva obrijala je glavu.

- " Red Nose Day" događa se jednom godišnje, a ljudi u groznim uslovima žive svakog dana, svake sedmice, svake godine i naša pomoć im je neophodna. Iz tog razloga sam željela da napravim nešto što neće trajati samo danas i samo pet minuta, nego barem nekoliko mjeseci - rekla je pjevačica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana