Nove glasine o okupljanju “Oejzisa”: Da li se mire braća Galager?

B.P.
Nove glasine o okupljanju “Oejzisa”: Da li se mire braća Galager?

MANČESTER - Glasine o ponovnom okupljanju benda “Oejzis” postale su ponovo aktuelne ovog vikenda, kada su Lijam i Noel Galager objavili zanimljive postove na svojim društvenim mrežama.

Braća Galager, nekadašnji duo poznat kao “Oejzis”, stavila su na svoje “Iks” naloge tajmer na kome stoji datum 27. avgust i vrijeme osam časova ujutro, a isto stoji i na sajtu ovog benda. Iako se ovakve objave često koriste kao najava za reizdanje nekog albuma ili izlazak arhivskih snimaka, ovdje je zanimljiv tajming objavljivanja. Naime, ovih dana su se proširile glasine da će “Oejzis” nastupati u Ujedinjenom Kraljevstvu 2025. godine, pa čak i svirati deset noći na stadionu “Vembli”.

Lijam Galager je to dodatno podgrijao objavom na svom “Iks” nalogu: “Nikad nisam volio riječ bivši”. Kada je, na objavu da će bend svirati u Hiton parku, jedan od fanova napisao da je to užasno mjesto za koncerte, Lijam mu je odgovorio da se vide u prvom redu.  Slavni bend se raspao nakon odlaska Noela Galagera sa bine 2009. godine, nakon ko zna koje burne svađe između braće, a u aprilu ove godine dobili su prvu nominaciju za Rokenrol kuću slavnih. Da su uvršćeni u Kuću slavnih, to bi označilo potencijalni ponovni susret braće u svađi, ali je Lijam tada samo bio vulgaran u vezi sa članovima žirija i govorio o svom bratu.

On je u junu započeo turneju povodom 30. godišnjice debi albuma grupe “Oejzis” pod nazivom “Definitly Maybe”, čije reizdanje će biti objavljeno 30. avgusta, a zanimljivo je da je i Noel nedavno rekao da pjesme benda ne zvuče dobro kada ih pjeva on, a ne Lijam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana