Noć za pamćenje sa Beogradskim sindikatom

Goran Obradović
Noć za pamćenje sa Beogradskim sindikatom

"Beogradski sindikat", prvi put u punom sastavu, održao je u petak koncert u Banjaluci o kojem će se još dugo pričati.

Na koncertu je prisustvovalo oko dvije hiljade ljudi, koji su skoro tri časa, uglas sa deset članova benda otpjevali najveće hitove ove beogradske grupe.

"Sindikalci" su izveli skoro sve pjesme sa svog posljednjeg albuma "Diskretni heroji", kao i najveće hitove sa albuma "Svi zajedno".

A uz pjesme koje govore o pravim vrijednostima, toleranciji, ljubavi, zajedništvu, važnosti porodice, prijatelja i solidarnosti palile su se baklje i vijorila se velika zastava "BS - Svi zajedno".

Posebnu euforiju izazvale su pjesme sa novog albuma "Svjedok saradnik" i "Njelcom to Srbija", a od starijih pjesama to su bile "Alal vera", "Mi smo ta ekipa" kao i "Poroci Beograda"

Ipak, najveće oduševljenje publike izazvao je i dio himne fudbalskog kluba "Borca", koju su svi zajedno pjevali u nekoliko navrata.

Tokom koncerta moglo se nekoliko puta čuti podrška Ratku Mladiću.

Dugo će publika, ali i "Beogradski sindikat" pamtiti koncert u Banjaluci, jer energija i euforija, i veoma posebna komunikacija između fanova i benda koja se rodila tu noć još će dugo biti razlog za osmijeh i tema razgovora svih nas.

- Mnogo vam hvala ljudi. Mi ovako nešto već dugo nismo doživjeli - rekli su članovi "Sindikata".

"Beogradski sindikat" poznat je po tome što kroz svoj rad kritikuje političku scenu, zalaže se za bolji socijalni položaj svog naroda, a poznati su i po organizaciji i podršci brojnih humanitarnih događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana