Neofest 19. i 20. jula na tvrđavi Kastel

Aleksandra Rajković
Neofest 19. i 20. jula na tvrđavi Kastel

Međunarodni mirovni festival "Neofest" biće održan 19. i 20. juna na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci.

Organizator festivala je Udruženje za razvoj urbane kulture (URUK), iz koga poručuju da "Neofest" i ove godine nastavlja da širi "poruku mira, ljubavi i društvene ravnopravnosti kroz vrhunski program".

"Neofest" obuhvata raznovrstan lik program, a na novom, prvi put postavljenom "Coola" stejdžu (u prostoru nekadašnjeg kafea "Kula"), nastupiće izvođači iz nekoliko zemalja. Među najpoznatijim izvođačima su grupa "Elemental" iz Zagreba, beogradski hip-hoper Ajs Nigrutin iz Beograda, DJ Jonty Skruff iz Londona, rezident kluba "Pacha" na Ibici, "Fidelity Kastrow" iz Berlina, rezident jednog od najpoznatijih klubova na svijetu, berlinskog "Tresora".
Na "Neofestu" će nastupiti i Elektro pionirke, ženski DJ-VJ trio iz Banje Luke, ekipa "Black Sound Boy" emisije radija "Kastra", koja nastupom DJ Woodija i DJ Dayza slavi pet godina postojanja.  Na "Coola" stejdžu nastupiće i Vudu Popaj.

Druge festivalske večeri ulaz će biti zabranjen mlađima od 16 godina, zbog kontroverznog Ajs Nigrutina čiji nastup sadrži eksplicitne sadržaje.

Ulaznice za "Neofest" moći će se kupiti na ulazu, ispred južne kule tvrđave Kastel, po cijeni od deset maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana