Neobičan rad grupe Elbow

Glas Srpske
Neobičan rad grupe Elbow

Grupa "Elbow", ovogodišnji dobitnici "Mercury" nagrade, uskoro počinju snimanje albuma namijenjenog djeci, javile su agencije.

Pjevač Gaj Garvi je za magazin "Bilbord" izjavio kako su članovi "Elbowa" bili nezadovoljni činjenicom koliko malo ozbiljne muzike je danas posvećeno najmlađima.

Izazov pisanja za djecu mu je u tome što "zaista možeš potpuno da se otkačiš i klinci će da te slijede i voljeće to za razliku od odraslih". Garvi je rekao kako je zadovoljstvo naći priču posvećenu djeci i kako je to traganje za istom veoma zabavno. Takođe je rekao da je uradio nešto što će zaista raspaliti dječiju maštu i da se nada da će ti "klinci" koji budu slušali album "Elbowa" u budućnosti preko njegove muzike početi da slušaju kvalitetnije stvari bježeći od svakodnevnih "MTV bljuvotina" koje ih okružuju.

Uz album će ići i animirani film, a Garvi je rekao da je glavna inspiracija za ovu odluku benda bio album Džefa Vejna "The War of the Worlds" iz 1978. godine, koji je za inspiraciju koristio istoimeni roman H.G. Velsa.

"Elbow" će na novom albumu "za djecu" raditi paralelno sa projektom za odrasle, a Garvi je rekao da nije siguran koje izdanje će prvo ugledati svjetlost dana.  Prvi set snimanja bend će završiti do 6. oktobra, kada će početi turneju. "Elbow" su do sada na muzičko tržište izbacili četiri studijska albuma, od kojih se ovogodišnji "The Seldom Seed Kid" smatra pravim remek djelom na području novomilenijumskog alternativnog rok art zvuka. Pjesma sa ovog albuma pod nazivom "Grounds for Divorce" je bila prateća numera na trejleru za novi film braće Koen, "Spali poslije čitanja", u kome glavne uloge tumače velike holivudske zvijezde Bred Pit, Džory Kluni i Džon Malkovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana