Nemanja Radulović nastupio u Banjaluci: Muzika iz naroda za narod FOTO

Milanka Mitrić
Foto: V. Tripić

Banjaluka - Violinista Nemanja Radulović i sastav "Double Sens" nastupili su večeras na banjalučkoj tvrđavi "Kastel" na 3. "Banjaluka festu", i posjetiocima priredili još jedno muzičko veče za pamćenje.

- Izuzetna nam je čast što smo ovde, meni je ovo prvi put da sviram u Bosni, i prvi put da sam u Banjaluci. Želim da se zahvalim svim ljudima koji su nas ovde dočekali. Uživali smo, a nadam se da ćete i vi da uživate - rekao je Radulović na početku koncerta, kao uvod u putovanje kroz muziku 22 zemlje, a koncert je započeo muzikom Irske i Kvebeka.

Počevši od pjesama "Makedonsko devojče", "Što te nema", do pjesama "King David", "The Butterfly Lovers", "Katchur Kahn", "Por una cabeza", "Niška banja" i brojnih drugih, Radulović je, albumom "Roots" (Korijeni) publiku proveo kroz različite muzičke svjetove, koji su spojeni u jedan.

Ideja o projektu "Roots" nastala je 2020. godine, tokom pandemije, a kako Radulović kaže da je u tom periodu slušao dosta vrste muzike iz različitih zemalja.
- Ono što mi je prijalo je što je to sve bila muzika iz naroda. Izučili smo svaki detalj svake zemlje - kazao je Radulović.

Tokom večeri, zajedno s orkestrom, svirao je muziku Rusije, Brazila, Italije, Japana, Indije, Izraela, Francuske i mnogih drugih.
"Banjaluka fest" biće zatvoren sutra naveče nastupom Nine Badrić i Petra Graše, koji će održati koncert "Veče za ljubav".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana