Natali Dizdar - Moja muzika dolazi iz srca

Sanja Jokić
Natali Dizdar - Moja muzika dolazi iz srca

Ostajem vjerna sebi i muzici koju izvodim, a kuda će me to odvesti, neka ostane avantura, kao što je i do sada bila. Zvukovi se uvijek mijenjaju, muzika treba da raste kao i čovjek, ali na kraju treba ostati dosljedan sebi.

Rekla je ovo "Glasu Srpske" pjevačica iz Hrvatske Natali Dizdar, koja je prošle sedmice objavila posljednji singl sa drugog albuma "Pronađi put", koji karakterišu neobične dionice na gitari.

- Srećna sam što je publika prihvatila moju verziju modernog popa sa primjesama džeza, fankija, indi-roka, bluza... jer to je progresivan i svjež zvuk, koji se zavoli brzo. To što su moje pjesme slušane mogu da zahvalim producentu Coco Mosquitu, jer iako smo ravnopravni, njegova riječ je posljednja, a ja imam beskrajno povjerenje u njegovu estetiku - istakla je Dizdareva.

Naglašava da je njen pristup muzičkom stvaralaštvu iskren i dolazi iz srca, a to se uvijek prepozna i cijeni.

- Imam veliki respekt što od struke, muzičara, kritičara pa sve do publike, što mi daje snagu da idem dalje. Za sada imam dva albuma i relativno kratku karijeru, tako da sve doživljavam vrlo pozitivno i zadovoljna sam kako se moj život odvija - naglašava Natali, koja je publiku osim odličnim glasom, osvojila i atraktivnim nastupima.

Ističe da brojne njene koleginice podređuju svoj muzički rad svojoj medijskoj prezentaciji, ali da smatra da je i fizički izgled veoma važan u većini poslova.

- Sigurna sam da mnoge pjevačice ne bi bile tu gdje danas jesu da ne izgledaju tako kako izgledaju. Za mene, kao ženu i pjevačicu jeste važno da dobro izgledam, ali ne bih se bavila muzikom da mi je to prioritet u poslu. Jednostavno mi se to ne bi dalo - rekla je Dizdareva.

Natali, kojoj je pošlo za rukom da se od učesnice takmičenja "Story Super Nova Music Talents" preobrazi u pravu muzičku zvijezdu, koja samouvjereno vlada pozornicom, ističe da danas nema neki poseban odnos prema rijaliti programima. Ipak, ne krije da ponekad neki i pogleda i da uvijek primijeti kada se neko izdvoji svojim talentom.

- To je svijet zabave, površan i kratkotrajan. Važno je samo ono što izgradite poslije toga. Mene je jedna takva emisija lansirala u medije i olakšala mi mnogo toga, ali mislim da su ipak neke druge stvari presudile mojoj karijeri, kao što je početak rada sa mojim menadžerom Gogom Bosak, te moja intuicija, koja me od početka vodila na pravi put - pojašnjava Natali.

Ljeto

Natali kaže da joj je ljeto omiljeno godišnje doba.

- Ljeti mnogo nastupam, a ove godine planiram putovanje na Tajland. Nedavno sam posjetila Njujork i Floridu - dodaje Natali.

Naglašava da bi voljela i da ove godine gostuje u Banjaluci,

- Prošla je godina od mog posljednjeg gostovanja u Banjaluci, a na tom koncertu sam se odlično provela, pa bih htjela da sve to ponovim - istakla je Natali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana