Najbolja kompozicija festivala Mali kompozitor Muzika je ludilo

Mirna Pijetlović
Najbolja kompozicija festivala Mali kompozitor Muzika je ludilo

Banjaluka - Dječija kompozicija "Muzika je ludilo" autora Une Šušnice, a u izvođenju dječijeg benda "Multivitamin" iz Banjaluke pobjednik je Devetog festivala dječijeg muzičkog stvaralaštva "Mali kompozitor - Banjaluka 2015".

Druga nagrada pripala je pjesmi "Možda simpatija" u izvođenju Ane Spasojević iz Zvornika, a treća nagrada je pripala pjesmi "Čovječe ne ljuti se"  u izvođenju Milice Selak iz Banjaluke.

Nagradu za tri najbolje pjesme odlučile su ocjene dječijeg žirija koga su činili Bjanka Babić iz Banjaluke,  Edvin Čano iz Sarajeva, Tijana Sandić iz Lopara i Elena Vujnović iz Banjaluke. 

U centralnoj festivalskoj večeri se našlo 16 kompozicija talentovanih malih kompozitora, tekstopisaca i izvođača iz čitave BiH. 

- Kao najznačajniji godišnji projekat udruženja "Art Puls", festival je svojim devetim izdanjem u potpunosti opravdao epitet jedinstvene kulturno-obrazovne manifestacija koja usko povezuje prosvjetu i kulturu i veoma je značajna sa aspekta vaninstitucionalnog obrazovanja djece i omladine - rekao je direktor festivala Mladen Matović.

U revijalnom dijelu festivala  nastupila je Maša Ćoćkalo, nekadašnja pobjednica festivala koja je namjenski za ovu priliku napisala pjesmu "Nek' ljubav vodi nas" posvećenu miru.

Pored nje, specijalna gošća revijalnog dijela festivala je bila Valentina Mec iz Bijeljine, sada već regionalna dječija pjevačka zvijezda, a koja je prije nekoliko godina upravo na "Malom kompozitoru" napravila svoje prve korake.

Na samom kraju festivala svi učesnici su zajedno sa solistima Bjankom Babić, Edvinom Čanom i Mašom Ćoćkalo izveli festivalsku himnu "Mi smo budućnost ovog svijeta" i poslali poruke mira i ljubavi čitavom svijetu.

Festival se, kao i svake godine, održao u velikoj sali Dječijeg pozorišta RS, a svi oni koji nisu mogli prisustvovati ovoj istinskoj dječijoj svetkovini imali su priliku pogledati cjelokupnu manifestaciju u programu generalnog medijskog pokrovitelja Radio-televizije RS. 

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su bili Kabinet Predsjednika RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Grad Banjaluka. Direkcija festivala se zahvaljuje prijateljima festivala Dječijem pozorištu RS i Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH, te sponzorima "Mikrofin osiguranju" i "Hidroelektranama na Vrbasu". Medijski partner festivala bila je RTV "Kontakt", a partner je bio i UNICEF u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana