Nagrade za kraj Demofesta

Dejan Vujanić
Nagrade za kraj Demofesta

BANjA LUKA - Drugo izdanje "Nektar Demofesta" trebalo je sinoć da se završi na tvrđavi Kastel proglašenjem najboljih mladih bendova i koncertom svjetske muzičke atrakcije "Asian Dub Foundation". Do zaključenja ovog broja sve je bilo spremno za završnicu ove manifestacije.

Ovaj bend osnovan je 1993. godine i do danas je objavio 11 albuma.

Finalisti "Nektar Demofesta" treba da se predstave u velikom finalu u borbi za tri prestižne nagrade, nagradu publike i nagradu akreditovanih novinara.

Na ovoj manifestaciji nastupila su 33 takmičarska benda, a pobjedniku festivala pripala je nagrada snimanja i izdavanja albuma za cijeli region, te mogućnost snimanja video-spota za jednu pjesmu sa albuma u produkciji muzičke kuće MTV.

Pretposljednje večeri festivala francuski bend "Nouvelle Vague", koji na sebi svojstven način interpretira poznate nenj njave ili pank pjesme, oduševio je banjolučku publiku. Harizmatične pjevačice ostvarile su sjajan kontakt sa posjetiocima koji su u horu pjevali pjesme "Deche Mode", "Sex Pistols", "Euritmics", "Joy Division". Posebno je bilo impresivno izvođenje pjesme "Bela Lugosi'ş Dead", grupe "Bauhaus".

Na "afterpartiju" nastupio je Grof Đuraz.

Dovođenjem poznatih svjetskih bendova i kvalitetnom organizacijom ovakve zahtjevne manifestacije - na kojoj su se i izvođači (i mladi i afirmisani) i publika osjećali povlašćenim u svakom pogledu - organizatori "Nektar Demofesta" učinili su da Banja Luka tokom četiri festivalska dana postane svijet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana