Na Demofest dolaze Kelis, Triki i Skindred

Glas Srpske
Na Demofest dolaze Kelis, Triki i Skindred

Četvrti "Jelen Demofest", na kojem će biti izabran najperspektivniji banjalučki bend, ugostiće ove godine Kelis, Trikija i "Skindred".

Prvo veče, 27. jula, na tvrđavi Kastel takmičiće se 15 demo bendova, poslije kojih će nastupiti prošlogodišnji takmičari "Prežderani", a atmosferu na kraju večeri začiniće američka pjevačica Kelis. Riječ je o umjetnici koja je dva puta nominovana za "Gremi", a osvojila je "Brit avard", Q i NME nagradu i bila na turnejama sa U2, Mobijem i mnogim drugim.

Druge večeri "Demofesta" publici će se predstaviti drugih 15 demo bendova, a za njima će uslijediti sjajni "Kuriri" koji su prošle godine osvojili drugo mjesto. Na vrhuncu večeri nastupiće engleski muzičar i glumac Triki. Trikijev autentičan dubok glas i bogato muzičko iskustvo kroje istoriju savremene muzike i određuju njene buduće tokove. Njegov rad na mnoge načine unapređuje tradiciju i značenje bristolske muzičke scene.

U završnoj noći publiku očekuje veliko takmičarsko finale sa šest ili više takmičara, u zavisnosti od odluke žirija. Poslije finala nastupaće prošlogodišnji pobjednici "Threesome". Za kraj festivala ostavljen je nastup velške četvorke "Skindred" koju je magazin "Kerrahg" proglasio najboljim lajv bandom u Britaniji.

Novost na ovogodišnjem "Demofestu" biće i izbor najperspektivnijeg banjalučkog benda, koji će osvojiti i nagradu od 1.500 evra.

Ulaz za svako pojedinačno veče je deset KM, a karte će se uskoro naći u prodaji. U sklopu dnevnog programa svi posjetioci imaće priliku da svakodnevno od 11 do 17 časova na platou ispred DFK-a učestvuju u interaktivnoj radionici umjetničke grupe "Institute". Sponzor festivala i ove godine je "jelen" pivo "Apatinske pivare".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana