Muzikom protiv životnih neuspjeha

Sanja Jokić
Muzikom protiv životnih neuspjeha

Poslije ponovnog, ko zna kojeg po redu, sunovrata u karijeri i privatnom životu, slavna američka pjevačica Kristina Agilera odlučila je da se ponovo uzdigne i uz pomoć svoje muzike nanovo vrati na sam vrh pop scene.


Njen singl "Moves Like jagger", koji je snimila u duetu sa Maroon 5, već sedmicama ne silazi sa vrhova top-lista.

Jedan od prvih koraka ka povratku u vrh muzičke scene Kristina je napravila pokazavši svoju vitku i atraktivnu obnaženu figuru na naslovnici julskog izdanja magazina "W".

Ovih dana Kristina uveliko priprema i novi, sedmi po redu, album koji će, kako je obećala svojim obožavaocima, biti iskren.
- To će biti vrlo iskren, duboko ukorijenjen i introspektivan album za mene. Nadam se da ću ga objaviti u proljeće ili ljeto iduće godine - kazala je Kristina.

Nekadašnje čudo od djeteta Kristina Agilera u prethodnih 12 mjeseci prošla je kroz težak razvod od muzičkog producenta Džordana Bretmena sa kojim ima sina Maksa, a njen posljednji studijski album "Bionik" nije naišao na pretjerano oduševljenje publike. Osim toga, film "Burleska" ispao je pravi fijasko.

Sve to dovelo je do toga da tridesetogodišnja zvijezda doživi nervno rastrojstvo i oda se pretjeranoj konzumaciji alkohola i vožnji u pijanom stanju, zbog čega je nekoliko puta završavala u pritvoru, ali i redovno punila novinske stupce kao pravi ozloglašeni skandal majstor.

Atraktivna Amerikanka moćnog glasa otkrila je nedavno koliko joj je muzika značila još u periodu dok je bila djevojčica i odrastala u porodici u kojoj je bilo i fizičkog nasilja.

- Kada god bi došlo do novog problema i haosa u kući, mislila bih na Džuli Endrjuz u filmu "Moje pjesme, moji snovi". Zamišljala bih je kako pleše po onim planinama i osjetila bih se tako oslobođeno - naglasila je Agilera koja je odlučila da se i protiv novih nedaća bori muzikom.

Kristina kao i do sada mnogo vremena posvećuje radu za humanitarne organizacije i borbi za ljudska prava.

Pjevačica je, inače, četiri puta osvojila nagradu "Gremi" i "Latin gremi". Po izboru časopisa "Rolling Stone" proglašena je 53. na top-listi 100 najboljih pjevača svih vremena. Do sada je prodala više od 46 miliona albuma širom svijeta i time postala jedan od najuspješnijih muzičara svih vremena. Agilera je završila na 18. mjestu liste 100 "definitivno najljepših žena svijeta 2010" časopisa "Maksim".

Nasilje

Da je Kristinin brak bio ispunjen fizičkim nasiljem, posredno su potvrdile i njene privatne fotografije koje su slučajno završile na internetu, a na kojima je po čitavom tijelu prekrivena modricama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana