Muzički performansi

Mirna Pijetlović
Muzički performansi

Banjaluka - Koncert studenata kompozicije Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci održan je u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra u okviru manifestacije “Dani Vlade S. Miloševića”.

Nastupili su talentovani studenti koji studiraju u klasi profesora Tatjane Milošević-Mijanović, a riječ je o Gorani Kočić, Dragani Tabak, Davidu Mastikosi, Mladenu Jankoviću i Siniši Gajiću.

- Reč je o kompozicijama koje su vrlo stilski i poetski različite, a koje su na koncertu pratili i performansi. Kompozicije pripadaju neoklasičarskom stilu - rekla je za “Glas Srpske” profesor Tatjana Milošević-Mijanović.

Ona je istakla da je jako zadovoljna koncertom i samim kompozicijama, s obzirom na to da se radi o mladim studentima, koji su sa druge strane vrlo profesionalni i kreativni.

- U koncertu su im pomogle njihove kolege sa instrumentalnih katedri i mogu istaći da je sve ukupno bilo jako dobro. Ovaj koncert će ih, iskreno se nadam, “skinuti” sa margina kulturnog života Banjaluke, jer su nepravedno zapostavljeni - istakla je Milošević-Mijanović.

Prema njenim riječima, to su mladi ljudi, umjetnici, koji su budući pedagozi, muzički kritičari i muzički saradnici u Banjaluci.

- Ovo je treća godina da moji studenti nastupaju u okviru manifestacije “Dani Vlade S. Miloševića”, a prema oceni muzičke javnosti, svake godine su za stepenicu uspešniji - zaključila je Milošević-Mijanović.

Manifestacija “Dani Vlade S. Miloševića” je otvorena u petak, 6. aprila, u Rektoratu Univerziteta u Banjaluci Međunarodnim naučnim skupom koji je bio posvećen ovom velikom stvaraocu, a trajaće sve do 24. aprila, kada će biti zatvorena koncertom Simfonijskog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci pod dirigentskom palicom Ognjena Bomoštara.

Program

Program manifestacije se nastavlja u utorak, 17. aprila, kada će u 20 časova u amfiteatru Doma omladine u Banjaluci biti održana Revija filmova studenata Akademije umjetnosti, dok će u srijedu, 18. aprila, na Akademiji umjetnosti u 12 časova biti otvorena izložba odabranih radova sa Trećeg bijenala studentske fotografije održanog u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana