Muzički doživljaj za pamćenje

Glas Srpske
Muzički doživljaj za pamćenje

BEOGRAD - Čuveni kantautor i šansonjer Arsen Dedić (72) poslije višegodišnje pauze održao je koncert u prepunoj sali Centra "Sava", javlja Tanjug.

Muzičar koji je obilježio muzičku scenu bivše Jugoslavije, oduševio je beogradsku publiku svojim najpopularnijim kompozicijama kao što su  "Kuća pored mora", "Čovek kao ja", "O mladosti", "Moderato kantabile", "Balada o prolaznosti", "Tvoje nježne godine", "Milena" ...

Dedić je publiku nagradio i  stihovima "Ne daj se, Ines", da bi poslije burnog aplauza i izlaska na bis sam za klavijaturama otpjevao još tri pjesme.

On je  u Centru "Sava" nastupio u pratnji Simfonijskog orkestra i Big benda RTS-a, a gosti koncerta bili su njegov sin, pijanista Matija Dedić, Petar Grašo i dječiji hor "Kolibri".
Prvi dio koncerta bio je posvećen muzici iz filmova, da bi poslije pola časa na scenu izašao Dedić i nešto manje od dva sata ljubiteljima svojih šansona priredio muzički doživljaj za pamćenje.

Dedić je prvi put, poslije pauze od 16 godina, nastupio u Srbiji u maju 2005. godine, na koncertima u Novom Sadu i Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana