Muzički događaji u Banjaluci u 2013. godini: Koncerti, festivali i žurke za pamćenje

Goran Obradović
Muzički događaji u Banjaluci u 2013. godini: Koncerti, festivali i žurke za pamćenje

Tokom 2013. godine brojne muzičke zvijezde održale su koncerte u Banjaluci, a među onima koji su privukli najviše pažnje su svakako "Legende", Sergej Ćetković, Masimo Savić, Kiril Džajkovski, "Plejboj" i mnogi drugi.

Iako je u poređenju sa 2012. godinom bilo manje koncerata, ova godina svakako će ostati upamćena po dobrim svirkama.

Rođendan "Riblje čorbe"

Početkom juna banjalučka publika mogla je uživati u pravom rok koncertu i to povodom 35. rođendana jednog od najvećih rok bendova na ovim prostorima "Riblje čorbe".

Koncert je dva puta odgađan zbog lošeg vremena, ali oni koji su bili strpljivi i došli, uživali su u najvećim hitovima ove grupe, kao i u novim pjesmama.

"Demofest"

Festival "Demofest" i ove godine je okupio demo bendove iz regiona i publici pružio svirke trenutno najpopularnijih grupa na ovim prostorima. Tako je publika prvo veče mogla da uživa uz fenomenalni S.A.R.S. i "Dubiozu kolektiv".

Drugo veče je sve prisutne oduševio Cane sa svojim "Partibrejkersima", dok je za treće veče tu bio Kiril Džajkovski, koji je Banjalučanima priredio energičnu zabavu. Poslije Kirila, prvi put u Banjaluci nastupio je fenomenalni bend "Plejboj", koji je karakterističnim zvukom saksofona oduševio sve prisutne.

Emotivne note

Oni koji vole emotivniju muziku mogli su da uživaju na koncertima Sergeja Ćetkovića kao i Kikija Lesendrića i "Pilota". Ne treba zaboraviti ni koncert grupe "Legende" koja je u banjalučkoj "Akvani" oduševila sve prisutne.

Sredinom oktobra banjalučka publika mogla je da uživa u promociji novog, četrnaestog, studijskog albuma "Nek' bude ljubav" jednog od najpoznatijih pop bendova "Crvena jabuka". Sve ovo je bilo dovoljno da mladi, ali i oni stari fanovi napune banjalučku sportsku dvoranu "Obilićevo", a ni popularni Žera im nije ostao dužan.

David Morales

Kad su u pitanju ljubitelji tehno muzike, ove godine su mogli uživati na fenomenalnom "Freš vejv" festivalu koji je pružio dva dana fenomenalnu atmosferu.

A kakva je trenutna zvijezda di-džej David Morales najbolje govori prepuna ljetna pozornica tvrđave Kastel, koja je to veče bila najbolje mjesto za provod u Banjaluci.

Potpunom ugođaju svjetskih festivala doprinijela je i pjena parti na ulasku u tvrđavu. Dobra muzika, pjena i topla noć, bili su recept za sjajnu zabavu, a sudeći prema statusu slavnog Moralesa na njegovom profilu na "Fejsbuku" i on je uživao.

- Upravo sam završio nastup u Banjaluci, velika posjećenost. Superžurka - napisao je Morales.

Klubovi

U banjalučkim klubovima u toku ove godine, između ostalih, nastupili su "Ortodoks kelts", "Zabranjeno pušenje", Natali Dizdar, Pero Deformer i drugi. Koncert koji još treba spomenuti je i nastup nekadašnjeg frontmena grupe "Oktobar 1864." Tanje Jovićević, koja uvijek obraduje Banjalučane svojim emotivnim nastupom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana