Muzička atrakcija na tvrđavi Kastel

Mirna Pijetlović
Muzička atrakcija na tvrđavi Kastel

BANjALUKA - Prepuna tvrđava Kastel, nastup deset demo bendova, od kojih su se tri plasirala u finale, kao i koncerti grupe "ZAA" i velike svjetske atrakcije "Stereo Mc'ş" obilježili su prvo veče muzičkog festivala "Jelen Demofest".

Tvrđava Kastel već u 19 časova bila je krcata ljubiteljima dobre muzike, a takmičarski program počeo je nešto iza 20 časova, gdje se pred velikim brojem dobro raspoložene publike sa po jednom pjesmom predstavilo deset demo bendova.

Tako se moglo čuti dosta različitih žanrova muzike koji su, ako je suditi po reakcijama i ovacijama publike, dosta dobro prihvaćeni.

Vruću takmičarsku atmosferu pred proglašenje onih koji će se takmičiti u finalnoj večeri dodatno je "podgrijao" simpatični bend iz Kruševca "ZAA", koji je na prošlogodišnjem "Demofestu" osvojio treće mjesto.

Uvijek odlično prihvaćen od banjalučke publike, rege bend "ZAA" održao je odličan koncert, a njihove pjesme uvijek podsjete na prošlogodišnji festival.

Poslije koncerta uslijedilo je proglašenje prvih bendova koji će se takmičiti u finalnoj večeri, a prema riječima muzičara, pjesnika i producenata, kao i člana žirija "Demofesta" Nikole Vranjkovića, odluka nije bila nimalo laka.

- Čuli smo jako talentovane mlade ljude i bilo je teško odabrati one koji prolaze dalje. Iako smo prema planu trebali odabrati dva benda, ipak smo odlučili da dalje idu tri. Riječ je o bendovima "Recall" iz Banjaluke, "Threesome" iz Beograda i "Excused 4 life" iz Bijeljine - rekao je Vranjković.

Poslije proglašenja prvih finalista, uslijedila je dugo očekivana zabava uz kultne "Stereo Mc's" iz Londona, koji su prvi put nastupili u BiH. Odlično raspoloženje i na bini i u publici držalo je publiku na nogama do dva časa iza ponoći, a pozitivne vibracije vratile su bend na bis, kada su izveli neke od svojih najvećih hitova. Poslije koncerta zvijezda prve večeri "Demofesta", prisutni su se zabavljali do ranih jutarnjih časova uz DJ Gemini's iz Novog Sada.

Nagrade

Demo bendovi se i ove godine takmiče za vrijedne nagrade. Prvoplasirani će imati priliku za produkciju mastera u profesionalnom muzičkom studiju, što znači da će snimiti album i spot za MTV. Drugoplasirani bend će dobiti binsku opremu u vrijednosti 6.000 evra, dok će bend koji osvoji treće mjesto dobiti binsku opremu u vrijednosti 3.000 evra. I ove godine publika može da glasa za svoje favorite i to putem sajta festivala, a bend koji osvoji najviše glasova dobiće binsku opremu vrijednu 1.500 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana