Motoristi ugasili motore

Goran Ivanković
Motoristi ugasili motore

ISTOČNA ILIDžA - Planirano okupljanje i prozivka fudbalera Famosa koja je trebala da ozvaniči početak priprema za novu sezonu ostala je u sjeni odluke igrača da odbiju da istrče na teren i odrade prvi trening.

Izuzev Damira Pećanca koji je opravdano bio odsutan, te Nemanje Arsenića i Jove Kojića, čiji je nastavak saradnje sa Famosom pod upitnikom, prozivci su se odazvali svi prvotimci koji su u prošloj sezoni izborili opstanak u prvoligaškom društvu.

Dosadašnji šef stručnog štaba Mirko Marvan, koji je imenovan za prvog pomoćnika novog kormilara Momčila Stanića, istakao je da su dugovanja prema njemu i ostalim trenerima veća nego igračima i da se neće prihvatiti obaveza dok se zaostaci ne isplate. Sa njim su se solidarisali igrači koji su napustili salu za sastanke.

- Mnogi od nas bukvalno žive od fudbala i nas ne interesuje ko je kriv što nismo isplaćeni za prošlu godinu. Dok nam se ne isplate plate i premije iz prethodne sezone, nećemo krenuti s pripremama - rekao je Mirko Marvan.

Predsjednik "motorista" Milomir Mičić, istakao je da nikakve ultimatume neće prihvatiti.

- Vidjećemo šta možemo učiniti do utorka. Iznenađen sam ovakvom situacijom, ali dok sam na čelu kluba neću dozvoliti nikakve ultimatume. Sada je potpuno jasno da ovdje postoji nekoliko struja, koji žele minirati neke naše poteze, pa rekao bih i odluku da angažujemo novog trenera. Brzo će reagovati Disciplinska komisija koja će razmatrati posljednja dešavanja. Pojedinci sigurno neće proći bez sankcija - bio je jasan Mičić.

Novi trener Famosa, Momčilo Stanić, takođe je iznenađen odlukom fudbalera da bojkotuju početak priprema.

- Naravno da nisam želio ovakav početak, ali se nadam da će veoma brzo sve leći na svoje. Moram da vjerujem da ovo nije bojkot prema meni već prema situaciji koja u posljednje vrijeme vlada u klubu. Sa radom su krenule novajlije iz Slavije, a očekujem da rukovodstvo kluba iznađe rješenje i do utorka kompletan prvi tim krene sa radom - rekao je Stanić.

Igrački kadar Famosa čine: Dušan Remić i Nebojša Maslovarić - golmani, Slaviša Đerić, Rade Ristić, Mirko Čampara, Vladimir Ćosović, Đorđe Ćeha, Goran Popović, Srđan Vitković, Nemanja Kreštalica, Jovo Sikima, Nikola Lučić, Nikola Mojević, Ognjen Damjanović, Danijel Blažić, Bojan Govedarica, Nikola Blagojević, Miroslav Damjanović, Dejan Prorok i Goran Marić. 

Pojačanja iz Slavije

Famos će u narednom prvenstvu svoje redove osvježiti fudbalerima iz omladinskog pogona Slavije. Tu su: golman Aleksandar Marić, te igrači Milan Ruduljić, Branislav Otović, Ognjen i Zoran Šehovac, Goran Andrić, Dražen Vasić, Stefan Stanković, Aleksandar Obrenović, Dragan Bjelica, Đorđe Jovanović i Dejan Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana