Ministar Dragosavljević otvorio smotru

Darko Pašagić
Ministar Dragosavljević otvorio smotru

BANjA LUKA - Ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Proko Dragosavljević u petak je u Domu omladine otvorio prvenstvo Evrope u gou za mlađe kategorije.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu da pozdravim mlade iz cijele Evrope, koji se bave ovom intelektualnom igrom. Svi koji osvoje prva mjesta neka proslave to na pravi način, a oni kojima to ne uspije, imaće priliku na nekom od narednih takmičenja. Nadam se da će te se lijepo osjećati u Banjoj Luci, koja je oduvijek bila grad mladosti i sporta - naglasio je Dragosavljević.

Prisutne su pozdravili i predsjednik Go saveza Republike Srpske Dragoslav Vodenik, potpredsjednik Evropske go federacije Oleg Gavrilov i savjetnik japanske ambasade u BiH Susumu Ueda.

Treba naglasiti da na ovoj smotri nastupa više od 100 igrača iz 16 zemalja, koji se takmiče u dvije starosne kategorije, do 12 i do 16 godina. Igra se po MekMehon sistemu, a u petak su odigrana prva dva kola. U subotu se igraju treće i četvrto, dok su u nedjelju peto i šesto kolo, poslije čeka će prvenstvo Evrope u gou za mlađe kategorije biti zatvoreno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana