Mile Kekin - Ne zanimaju nas komentari muzičkih kritičara

Sanja Jokić
Mile Kekin - Ne zanimaju nas komentari muzičkih kritičara

Posljednjim studijskim izdanjem "Svijet glamura" pokušali smo da ljubiteljima našeg zvuka pružimo potpuno novi pank-rok doživljaj i mislim da smo u tome uspjeli, rekao je "Glasu Srpske" frontmen kultne zagrebačke rok grupe "Hladno pivo" Mile Kekin.

- Čitajući komentare na raznoraznim forumima primjećujem da nema ozbiljnijih primjedbi na kvalitet muzike koju pravimo. Navikli smo da godinama stičemo veći broj fanova, ne­ da ih gubimo i tu leži naša posebnost - istakao je Kekin.

Dodaje da bend ne obraća pažnju na negativne komentare pojedinih muzičkih kritičara na navodnu komercijalizaciju posljednjeg albuma.

- Ovo je vrijeme kada uvježbavamo pjesme sa posljednjeg albuma "Svijet glamura" da bi zvučale što vjerodostojnije onim na CD-u. U okviru naše aktuelne turneje "Dodvoravanje" po svim gradovima iz regiona promovišemo novi pank koji je nastao u "našem malom preduzeću" - rekao je Kekin.

Bend je u okviru turneje prošle sedmice nastupio i na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

- Poziv organizatora "Kastel rok festivala" me iznenadio, ali to je bila prilika koja se ne propušta jer odavno nismo svirali pred banjalučkom publikom, koja nas ni ovaj put nije iznevjerila. Sjećam se da je, kada smo prije nekoliko godina ovdje gostovali, atmosfera na koncertu bila dovedena do usijanja, a na trenutke je čak djelovala romantično, što je potpuno atipično za "veselu šestorku Hladnog piva" - naglasio je Kekin.

Prema njegovim riječima, iako još uvijek nemaju ideja za sljedeći album, obećavaju svim poštovaocima "čvršćeg" zvuka da neće morati da čekaju četiri godine na nešto novo, kao što je to bio slučaj sa posljednjim muzičkim izdanjem.

I poslije turneje ova popularna grupa planira organizovanje mnogobrojnih nastupa u svim većim gradovima.

- U zagrebačkoj "Areni" sviramo 7. oktobra, a potom smo u splitskom "Paladijumu", dok je kraj godine "rezervisan" za beogradsku Halu sportova - istakao je Kekin.

Stvaralaštvo

"Hladno pivo" je bend koji se okupio krajem osamdesetih u zagrebačkom predgrađu Gajnice, da bi već devedesetih postao najpopularniji hrvatski pank-rok sastav.

Zbog kritičkog stava prema vladajućoj društvenoj hijerarhiji,  u svom stvaralaštvu često ismijavaju lokalne društvene običaje i ukorijenjene norme ljudskog ponašanja.

U muzičkom smislu karakteriše ih jednostavan pank stil koji je kasnije donekle ublažen prijemčivijim rok zvukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana