Milan Stanković Sevdahbaby - U planu proboj na međunarodnu scenu

Sanja Jokić
Milan Stanković Sevdahbaby - U planu proboj na međunarodnu scenu

Sve ovo što sam lokalno postigao sa svojim saradnicima prošlo je odlično i moj inicijalni plan je proboj na međunarodnu elektronsku scenu.

Rekao je ovo "Glasu Srpske" muzičar, DJ i producent iz Srbije Milan Stanković Sevdahbaby koji je svojim pjesmama sa prvog albuma "Ganc novi fank" osvojio publiku, a njegovi se singlovi već sedmicama nalaze na vrhovima top-lista u regionu.

Naglasio je da uveliko sprema novi CD pod radnim nazivom "Sega Mega ti i ja" koji bi trebalo, kako se nada, da osvježi domaću muzičku scenu.

- Idemo na odmor, a potom se posvećujemo novom albumu. Imam ideju da hausu i svim ustaljenim pravcima zapadne muzike dodam naših domaćih začina da bi stvari bile zanimljivije - otkriva Milan.

Tvrdi da su u njegovim pjesmama najbitniji vokalisti, "jer je to jedina stvar koja se ne može elektronski sintetisati".

- Nezamjenjiva podrška su mi glavni ženski vokal Djixy te MC Lou Benny. Kada sviramo kao "Sevdahbaby Live", tu su još bubnjar Andreja Jovanović, za plejerima i miksetom DJ Prema i naš ton majstor Ognjan Milošević, koji naš zvuk čine skoro pa savršenim. Mislim da već dugo, možda još od osamdesetih postoji rupa u pop svijetu koja je samo čekala da je neko popuni, a mislim da se desilo da je to upravo "projekat Sevdahbaby" - ističe Milan.

Naglasio je da uživa u muzičkom pravcu "crossover" koji je mješavina mnogih stilova ali i da obožava bendove "Basement Jaxy"   i "Groove Armada".

- Ako poslušate njihove albume, čućete da je svaka pjesma u različitom žanru, a opet su sve njihove autentične i genijalne. Ne mogu da se ograničim na jedan stil, jer mislim da je bogatstvo svjetske muzike isuviše veliko da bih se ograničio na samo jedan žanr - istakao je Milan.

Napominje da mu ne smetaju poređenja sa istoimenim pjevačem iz "Grand produkcije" jer rade dijametralno suprotne vrste muzike, ali da u skoro svakom njegovom TV gostovanju ili intervjuu ima pošalica na taj račun.

- Taj pjevač je popularan, ali iz nekog razloga svima je tu nešto smiješno, kao da pričamo o donjem vešu, nešto o čemu se ne priča javno. Izgleda da je slušanje narodnjaka mnogima kao neki tajni grijeh - kazao je Stanković.

Arhitektura

Stanković, koji je po struci diplomirani inženjer arhitekture, naglašava da je "projekat Sevdahbaby" dizajn njegovih ruku i da mu arhitektura dođe kao mali predah od muzike.

- Vježbam da ne ispadnem skroz iz crtačkog fazona, makar kroz dizajn - kaže Milan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana