Metalika ponovo u Beogradu

Glas Srpske
Metalika ponovo u Beogradu

Legendarni rok sastav "Metalika" ponovo je u Beogradu, osmog maja na Ušću, u organizaciji "Live nation", "Adria entertainment" i "Arene" Beograd. Bend je najavio da će izvesti cijeli "Blac album" iz 1991. godine, kao i pjesme sa drugih albuma.

"Black album" bio je na prvim mjestima top-lista u više od 25 zemalja i prodat je u više od 25 miliona kopija širom svijeta. Objavljen je 1991. bez naslova, a naziv "Black album" dala mu je javnost zbog crnih korica.
Od svog osnivanja 1981. godine, bend "Metalika" razvio se od andergraund hevi metal benda do jednog od najuspješnijih sastava na svijetu sa brojim fanovima.
Njihovih devet studijskih albuma i jedan EP prodati su u više od 100 miliona kopija širom svijeta, osvajali zlatne i platinaste tiraže, a poslednji "Death Megnetic" našao se na prvim mjestima u 32 zemlje i prodat je u 28 miliona primjeraka širom svijeta. Džejms Hetfild i ekipa osvojili su devet "Gremija", dvije MTV video nagrade, priznanje "MTV Ikona" 2003, i još brojne nagrade. Koliko su dobri i kvalitetni izvođači, i domaći fanovi imali su prilike da se uvjere 2004, kada je bend nastupio pred oko 25.000 ljudi na stadionu Partizana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana