Melodični metal na novom albumu

Mirna Pijetlović
Melodični metal na novom albumu

Trenutno nam je glavna preokupacija rad na novom albumu, na kojem će se naći deset pjesama i na njima intenzivno radimo, rekao je "Glasu Srpske" bubnjar banjalučkog "melodic death metal" benda "My Last Suicide" Aleksandar Zrnić.

- Intezivno radimo na novim autorskim pjesmama koje će biti dosta melodične. Album koji spremamo činiće muzika koja je u jednu ruku poznata ljudima koji slušaju ovu vrstu muzike, dok će s druge strane biti totalno nepoznata. Drugim riječima, pokušaćemo da ovom albumu i muzici koju stvaramo damo svoj lični pečat, po kojem ćemo biti prepoznatljivi - kaže Zrnić.

Iza ovog benda je mnoštvo svirki u zemlji i regionu, učešće na nekoliko prestižnih muzičkih festivala i promocija EP-a.

Poslije izdavanja novog albuma, bend u toku sljedeće godine planira turneju na kojem će ga i promovisati, a nadaju se da će pored domaće, svojom muzikom zainteresovati i publiku van granica BiH.

- Počeli smo sa promocijom u BiH našeg EP-a prvenca na kojem se nalaze šest autorskih pjesma sa svirke u Sarajevu sa bendovima "Orisons in Vain" i "Korov". Bila je to zaista svirka za pamćenje - kaže Zrnić.

Poslije Sarajeva nastupili su pred domaćom publikom u Banjaluci i dokazali da se i tu metal muzika i te kako sluša. Kao podrška na promociji EP-a bila su dva benda, banjalučki "Carnage" i beogradske zvijezde "Sacramental Blood".

- Prije snimljenog EP-a radili smo dosta nastupa, od kojih bismo izdvojili nastup na festivalu "Prnjavorstok" u Beogradu, "UFO" festival u Osijeku, na kojem smo bili jedna od predgrupa velikom poljskom bendu "Decapitated", te smo učestvovali u borbi za nastup na festivalu "Wacken" u Banjaluci, a koji se održava u Njemačkoj - istakao je Zrnić.

Pored rada na albumu i koncerata, u sljedećem periodu planiraju i da se bore za učešće na prestižnim festivalima koji su tematski u vezi sa metal muzikom, od kojih su najpoznatiji "Sarajevo Metal fest", novosadski "Egzit", koji uvijek ima zapažene izvođače na metal stejdžu, te ponovo borba za nastup na "Wacken" festivalu.

Bend

Bend "My Last Suicide" postoji od 2009. godine, bavi se uglavnom stvaranjem autorskih pjesmama, a obradio je i nekoliko pjesama "melodic death metal" muzike. Postavu benda čine Dragan Golubović (vokal), Aleksandar Talić (gitara), Goran Marić (gitara), Danijel Knežević (bas gitara) i Aleksandar Zrnić (bubnjevi).

Uzor su im, kažu bendovi poput "At The Gates ", "In Flames", "Amon Amarth".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana