Mehta i Beogradska filharmonija oduševili publiku

RTS
Mehta i Beogradska filharmonija oduševili publiku

Beograd - Beogradska filharmonija pod upravom slavnog dirigenta Zubina Mehte održala je koncert u prepunoj velikoj sali Kolarčeve zadužbine, prenosi RTS.

Na koncertu i donatorskoj večeri, koja je potom uslijedila, prikupljala su se sredstva za prvu američku turneju Beogradske filharmonije koja je planirana na jesen naredne godine.

Ovo je peti put u novom milenijumu da Mehta, čije ime nosi i Fondacija Beogradske filharmonije, predvodi beogradski orkestar, a na programu su bila djela Franca Šuberta “Uvertira za Rozamundu” i 8. simfonija i Igora Stravinskog Posvećenje proljeća.

Prije početka koncerta prisutnima se obratio direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac koji je rekao da se ovim koncertom “ispisuje nova stranica u istoriji filharmonije”.

Najavio je da će sljedeći koncert kojim BF završava sezonu biti održan u petak i da će tada biti saopšteno koliko je “uspješan bio korak ka snu Filharmonije da ode na turneju po SAD”.

Čim je slavni dirigent, jedini iz svijeta klasične muzike koji ima zvijezdu na holivudskom Bulevaru slavnih i koji je dobitnik mnogih prestižnih priznanja, Mehta izašao na scenu uslijedio je jak i dug aplauz, kao i nakon svake izvedene kompozicije.

Koncertu su prisustvovale mnoge ličnosti iz političkog, kulturnog, javnog života, kao i predstavnici diplomatskog kora.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana