Masimo u petak na Kastelu

A. R.
Masimo u petak na Kastelu

Hrvatski pjevač Masimo Savić održaće u petak koncert na banjolučkoj tvrđavi Kastel u okviru Mjeseca muzike "Heiniken Music Stage" Banja Luka 2009.

Koncert će početi u 21 čas, a organizator je kao i za kompletan Mjesec muzike, agencija "Front stejdž".

Masimo već godinama osvaja publiku, a karijeru je započeo u Zagrebu. Prvi album "Sjaj u tami" izdao je 1983. godine , kada je bio vođa grupe "Dorijan Grej". Dvije godine kasnije pojavio se album "Za tvoje oči". Kasnije je Masimo počeo uspješnu samostalnu karijeru i objavio četiri albuma u saradnji sa Zrinkom Tutićem.

Preokret u karijeri bio je album na engleskom jeziku "Elements". Za vrijeme uspona hrvatske "dens" muzike otpjevao je jedan od najduhovitijih hitova "Benzina", čime je dobio i nove fanove.

Poslije petogodišnje pauze, Masimo je objavio novi album "Massimo", a zatim i albume "Vještina" i "Vještina 2" koji su ga vratili u sam vrh hrvatske mejnstrim pop-rok muzike. Nagradu "Porin" Masimo je dobio 2004, 2005, 2006. i 2007. godine. Album "Sunce se ponovo rađa" pojavio se prošle godine, a pjesme sa tog albuma imaće priliku da uživo čuje i banjolučka publika na ovom koncertu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana