Masimo Savić u Banjaluci priredio veče za pamćenje: Ljubav i muzika sjaj u tami

M. M.
Foto: V. Ševčuk

BANjALUKA – "Ulazim i grad nestaje, zaboravljam strah, usporavam korake", stihovi su pjesme "Sjaj u tami", kojom je jedan od na najpopularnijih muzičara u regionu, Masimo Savić večeras započeo svoj koncert u gradu na Vrbasu, kojem Banjalučanima priredio veče za pamćenje.

Melodije najljepših Savićevih pjesama, ljubavne note i zajedničko pjevanje s publikom pjesama kao što su "Iz jednog pogleda", "Dodirni me slučajno", "Suze nam stale na put", "Zar više nema nas" i mnoge druge ispunile su Sportsku dvoranu "Borik" snažnim emocijama i energijom, na ovom, dugo najavljivanom i iščekivanom koncertu, održanom povodom popularnog Dana zaljubljenih.

- Prošlogodišnje Valentinovo pamtimo po tome da nije bilo koncerta. Nakon svih zajedničkih godina i različitih gradova u kojima smo baš na ovaj datum pjevali zajedno, nije to lijepa uspomena. Ali idemo dalje. Večeras pjevamo zajedno u Banjaluci. I više ne planiramo preskakati naše tradicionalno druženje - najavio je Masimo Savić na svojoj zvaničnoj stranici samo nekoliko sati prije početka ovog koncerta, a rečeno je ispunio, jer publika ne samo da je pjevala zajedno s njim, nego je i zaista stvorila još jednu divnu muzičku uspomenu na koncertu koji je trajao nešto više od dva časa.

Nakon "Sjaja u tami", izveo je numeru "Nama se nikud ne žuri", te  pjesme "Sretan put",  "Tišina" i "Odjednom ti", koje su samo neke od pjesama u kojima on na svakom koncertu pokazuje svoje najiskrenije emocije, odnos prema muzici koju živi nekoliko decenija i svoju privrženost publici.

- Trudili smo se da sviramo ono što najbolje poznajete. Kada bismo svirali apsolutno sve pjesme koje vam se dopadaju to bi trajalo satima i to ne bi bilo pristojno - ispričao je Masimo, koji je u nastavku koncerta otpjevao i obradu poznate pjesme" Gracija".

Ovo veče, prispunjeno pričom i pjesmom, nastavljeno je uz numeru "Kladim se na nas", koju je publika pjevala zajedno s njim,  kao i uz "Dodirni me slučajno", čiji stihovi su odjekivali dvoranom.

"Loše vino", "Indija", "Mali krug velikih ljudi" i "Suze nam stale na put" pjesme su uz koje su prisutni uživali u ostatku večeri, a pjevanje publike samo još više zagrijalo atmosferu.

- Kako godinama radiš da u nekim gradovima ne treba pitati ljude da pjevaju s tobom, ali Banjaluka nije takav grad. U Banjaluci kako da smo navježbali. Banjaluka je uvijek bila grad nevjerovatnih muzičara i publike - ispričao je Masimo, nakon čega je otpjevao dobro poznatu pjesmu "Iz jednog pogleda", te "Stranac u noći", koja je nagrađena snažnim aplauzima, kao i pjesme koje su uslijedile - "Zamisli život u ritmu muzike za ples", "Benzina", "Samo za tvoje oči" i "Samo jedan dan".

Na samom kraju koncerta, Masimo je otpjevao numeru "Zar više nema nas", nakon čega je publika aplauzima prizvala još jednu pjesmu.

- Kod nas nema štednje, uvijek dajemo svoj apsolutni maksimum. I vi ste svoj maksimum dali baš na dan ljubavi. Ljubavi uvijek fali u svijetu - kazao je Masimo i za kraj ove večeri otpjevao "Krug u žitu", bez koje, kako je na samom kraju rekao, nije moguće završiti koncert.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana