Majke pred banjolučkom publikom

A. R.
Majke pred banjolučkom publikom

Hrvatski bend "Majke" održaće koncert sutra (nedjelja) u banjolučkom "Hard rok kafeu" u 20.30 časova. Ulaznice koštaju 15 maraka.

Ovaj koncert je u okviru Mjeseca muzike "Heineken Music Stage" Banja Luka 2009, koji organizuje agencija "Front stejdž". 

Ovaj rok bend dobitnik je nagrade "Porin" za najbolji album i izvođenje.

"Majke" iza sebe imaju sedam albuma, mnogobrojne nastupe i nagrade. Banjolučki koncert će biti jedan u nizu nastupa koji su imali u posljednjih godinu dana u regionu. Ova vinkovačka grupa koja je djelovala od 1988. do 2000. ponovno se okupila 2007. godine.

Svoj prvi album "Razum i bezumlje" izdaju 1990. za nezavisnu etiketu "Search&Enjoy " Aleksandra Dragaša i Ante Čikare. Album je snimljen u studiju Želimira Babogredca (svojevrsne vinkovačke muzičke legende), tekstove je napisao Bare, muziku Duspara a produkciju i aranžmane potpisuje cijela postava "Majki".

U sastavu Bare, Zoran (Čalić), Željko (Korozija) i Jurica (Nižić) "Majke" 1993. snimaju svoj drugi album "Razdor". U proljeće 2000. Bare je najavio raspuštanje "Majki" i pokretanje samostalne karijere, a oproštajni koncert održan je 8. septembra. Februara 2007. godine službeno je potvrđen povratak "Majki", a u martu su održali koncert u Zagrebu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana