Lenijev crno-bijeli svijet VIDEO

Marija Karajlić
Lenijev crno-bijeli svijet VIDEO

Popularni američki muzičar Leni Krevic poslije skoro trogodišnje pauze objaviće na ljeto novi album pod nazivom "Black and white America". Ovaj vrsni pjevač, kompozitor, multiinstrumentalista, producent i aranžer rekao je da novi album govori o njegovom iskustvu pjevača mješovite krvi koji živi u Americi.

- Odrastao sam u okruženju koje je bilo nešto između bijelog i crnog svijeta. Moglo bi se reći da je moj život oduvijek u znaku kontrasta - rekao je Leni i dodao da pozadina cijele priče leži u tome što je njegova majka afroamerička glumica Roksi Roker porijeklom sa Bahama, dok je njegov otac televizijski producent Saj Krevic bijelac, rusko-jevrejskog porijekla.

Pored toga što svira i po nekoliko instrumenata, dodao je da i njegov muzički pravac obiluje raznim stilovima.

- Moja muzika sadrži sve elemente roka, soula, fanka, regea, hard roka, psihodelije. Nikad nisam želio da odišem monotonijom. Jednostavno, u zavisnosti od toga kako se osjećam i koji su mi prioriteti u životu, to prenosim i na muziku - rekao je Leni.

Leni je rođen 1964. godine u Njujorku, a 1985. njegovi roditelji se razvode i to ostavlja dubok trag na njega. Odnos sa ocem postao je zategnut, a muzika mu pomaže da prebrodi ovaj period. Sebe identifikuje kao hrišćanina, ali i kao crnca, i tu opet dolazi do izražaja njegov podijeljeni svijet.

- Kroz izbor ja sam pola Jevrej i pola crnac, mada je meni sve to isto. Duhovnost je u svakom slučaju imala veliki uticaj na moje odrastanje - objasnio je Leni.

Sa prvim albumom pod nazivom "Let love rule" pojavio se 1989. godine. Dobitnik je mnogih priznanja, a okušao se i u glumačkim vodama. Njegov prethodni album pod nazivom "It's time for a love revolution", kao i mnoge druge popularne pjesme sa prethodnih albuma, imala je priliku da čuje i banjalučka publika 2009. godine na Gradskom stadionu.

Američki roker nastupio je na bini površine 300 kvadratnih metara, krov je bio visok 16 metara, dok je prednji dio stejdža bio dug 26 metara. Riječ je o dosad najvećoj sceni koja je postavljena u gradu na Vrbasu, a montirana na sjevernoj strani stadiona.

Leni Krevic, dobitnik mnogobrojnih "Gremija" za najboljeg muškog izvođača, do sada je snimio osam studijskih albuma, a procjenjuje se da je prodao više od dvadeset miliona nosača zvuka.

Poznat je po svojim scenskim nastupima, kao i muzičkim spotovima, a nježniji pol širom planete uživa uz njegove balade.

Imao je više prvoplasiranih hitova na američkim top-listama, a takođe je bio nominovan i osvajao nagrade kao što su "MTV Music Awards", radio muzičke nagrade, britanske kao i blokbaster nagrade. Takođe je prepoznatljiv po tome što često pjeva i prateće vokale, a na svojim koncertima, kao i u toku snimanja albuma, često svira sve gitare, bas, bubnjeve, klavijature i udaraljke….

Muzička ostvarenja koja je dosada objavio su albumi pod nazivom "Let Love Rule" (1989), "Mama Said" (1991), "Are You Gonna Go My Way" (1993), "Circus" (1995), "5" (1998), "Lenny" (2001), "Batism" (2004) i "It Is Time for a Love Revolution" (2008).

Film

Popularni muzičar okušao se i u glumačkim vodama, a pretežno se pojavljivao kao gost i glumio je samog sebe. Radio je na ostvarenjima "The Rugrats Movie" 1998. godine, "Zoolander" 2001. godine, "Being Mick" 2001. godine, "Rebelde" iz 2004. godine, "The Diving Bell and the Butterfly" iz 2007. godine, kao i u filmu "Precious" 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana